Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

“Να απολυθεί ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη!”

Tην απόλυση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστου Παπουτσή, ζητάει, με την ιδιότητα της ως Βουλευτής και Γραμματέας μεταναστευτικής πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, η Φωτεινή Πιπιλή.

Η κα Πιπιλή ζητάει από το Πρωθυπουργό της Κυβέρνησης κ. Λουκά Παπαδήμο, να χρησιμοποιήσει τους κανόνες, στους οποίους υπάγονται όλοι οι πολίτες, δηλαδή την απόλυση, όταν οι συνεχείς ενέργειες και πράξεις τους δημιουργούν μείζονα προβλήματα κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

H κα Πιπιλή λέει μεταξύ άλλων ότι ο κ. Παπουτσής ενώ ήξερε από πέρυσι ότι η ΕΕ δεν θα υποστήριζε την κατασκευή του περίφημου φράχτη και με δεδομένο όπως λέει ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχουν χρήματα για τις Δημόσιες Επενδύσεις, εκείνος ανακοίνωνε το διαγωνισμό για το έργο.

Επίσης, παρουσίαζε σε συνεντεύξεις τύπου τις μακέτες, χωρίς το κυριότερο. Να έχει εξασφαλίσει ή προβλέψει στον προχθεσινό Προϋπολογισμό το ποσό της κατασκευής.

Ο ίδιος Υπουργός προανήγγειλε την δημιουργία Κέντρων Υποδοχής και Προσωπικής Κράτησης παράνομων μεταναστών, εδώ και ενάμιση χρόνο περίπου, παρουσιάζοντας μέχρι και τα μέρη ανά την Ελλάδα, στα οποία θα δημιουργηθούν, για τα οποία ακόμη δεν έχει γίνει το παραμικρό.

“Άλλωστε”, συνεχίζει η κα Πιπιλή, “όπως απάντησε, η αρμόδια Επίτροπος της Ε.Ε. στις 22 Ιουλίου 2011, σε Ερώτηση, στις 27 Μαΐου, του Ευρωβουλευτή Γιώργου Παπανικολάου: «η Επιτροπή, δεν έχει λάβει κανένα σχετικό αίτημα, για την εξασφάλιση και την ενίσχυση της χρηματοδότησης για την κατασκευή τους».”

Η απάντηση Παπουτσή:

“Δυστυχώς η κ. Πιπιλή αντί της Βουλής και του κοινοβουλευτικού διαλόγου, επιλέγει να κάνει επικοινωνιακές πιρουέτες στο πάλκο της πολιτικής ανευθυνότητας. Και μάλιστα με προσωπικές επιθέσεις και παραποιώντας την αλήθεια.
Επί της ουσίας, η απάντηση εδόθη με λεπτομέρειες στη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης , από την οποία, αν και τακτικό μέλος η κ. Πιπιλή, απουσίαζε για προφανείς λόγους.”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε