Δευτέρα, 29 Απρ.
23oC Αθήνα

Νάιτζελ Φάρατζ – Νικ Γκρίφιν: Ο ευρωσκεπτικιστής κι ο φίλος της Χ.Α. που επιτέθηκαν στον Σαμαρά (VIDEOS)

Νάιτζελ Φάρατζ – Νικ Γκρίφιν: Ο ευρωσκεπτικιστής κι ο φίλος της Χ.Α. που επιτέθηκαν στον Σαμαρά (VIDEOS)

Ο ένας ευρωσκεπτικιστής κι ο άλλος ακροδεξιός που συνεργάζεται με τη Χρυσή Αυγή. Ποιοί είναι οι ευρωβουλευτές Νάιτζελ Φάρατζ και Νικ Γκρίφιν που επιτέθηκαν στον Έλληνα πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, στο ευρωκοινοβούλιο.

Ο Βρετανός ευρωβουλευτής είναι γνωστός για τον… πύρινο λόγο του και το… πάθος του κατά του ευρώ. Είναι ο άνθρωπος που έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στους Torries στη Βρετανία, αφού με την αντιευρωπαϊκή ρητορική του, τους έχει πάρει πάνω από 10% των εκλογέων τους.

Είναι αρχηγός του κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου. Γεννήθηκε στις 3 Απριλίου του 1964 στο Χερν του Κεντ. Είναι παντρεμένος δυο φορές και έχει τέσσερα παιδιά.

Πολλές φορές έχει προκαλέσει με τις ομιλίες του στο ευρωκοινοβούλιο. Τον Φεβρουάριο του 2010 αποκάλεσε τον Χέρμαν βαν Ρομπάι «πατσαβούρα» και «υπαλληλίσκο», κάτι για το οποίο υποχρεώθηκε να πληρώσει πρόστιμο 2.980 ευρώ! Αλλά το πρόστιμο δεν τον… συνέτισε! Τον Ιούνιο του 2012 χαρακτήρισε τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου «βρεγμένη πατσαβούρα».

Ο Φάρατζ ήταν η αρχή. Η συνέχεια της επίθεσης που δέχτηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός στο Ευρωκοινοβούλιο ανήκε στον (επίσης Βρετανό) Νικ Γκρίφιν, αρχηγό του ακροδεξιού Βρετανικού Εθνικού Κόμματος και… φίλο της Χρυσής Αυγής.

Ο Γκρίφιν έφτασε να κατηγορήσει τον Σαμαρά γιατί δε λέει «όχι» στην τρόικα και για να στηρίξει το επιχείρημά του θυμήθηκε το… ’40! «Είστε απόγονοι των κομμουνιστών που αρνήθηκαν να πολεμήσουν τον Μουσολίνι» είπε!

Φυσικά δεν ξέχασε να εκφράσει τη συμπάθειά του στη Χρυσή Αυγή, πρόσφατα άλλωστε βρέθηκε στην Ελλάδα για να τη στηρίξει! «Ο Μεταξάς είπε όχι και πολέμησε κάτι που φαίνεται πως είναι το αληθινό έγκλημα των φυλακισμένων μελών της Χρυσής Αυγής», είπε.

Ο Γκρίφιν γεννήθηκε την 1η Μαρτίου 1959 στο Λονδίνο. Είναι παντρεμένος και πατέρας τεσσάρων παιδιών. Εντάχθηκε στο Βρετανικό Εθνικό Κόμμα (BNP) το 1995 κι έγινε εκδότης του κομματικού εντύπου Spearhead και κομματικός εκπρόσωπος. Δεν έκρυψε τις θετικές απόψεις του για τον Χίτλερ. Είναι επίσης αρνητής του ολοκαυτώματος.

Το 1998 του επιβλήθηκαν κυρώσεις για τις ρατσιστικές απόψεις που εξέφρασε στο έντυπο The Rune στο οποίο μεταξύ άλλων χαρακτήρισε τους μαύρους ως “ράτσα σκλάβων”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο άνδρας από το Νεπάλ που έτρεξε ν’ αγκαλιάσει τον Αντώνη Σαμαρά

Άγρια επίθεση Νάιτζελ Φάρατζ στον Αντώνη Σαμαρά! «Να ονομάσετε το κόμμα σας ΜΗ Δημοκρατία – Δεν κάνεις εσύ κουμάντο, η Ελλάδα είναι υπό ξένη κατοχή!»

Η… D- Day του ευρωπαϊκού Νότου: Έφτασε το τέλος της τρόικας – Τα τρία σενάρια διαδοχής που εξετάζονται

Σαμαράς: Θα κάνω τα πάντα οι εκλογές να γίνουν το 2016

Σαμαράς: Η Ελλάδα ξεπερνά την κρίση, έχουμε ακόμη πολλά να κάνουμε”

Σαμαράς στο Ευρωκοινοβούλιο: “Η Ελλάδα τήρησε τις δεσμεύσεις της και τίμησε την υπογραφή της”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε