Κυριακή, 28 Απρ.
20oC Αθήνα

Νέο «όχι» Κουβέλη στο «ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου»

Νέο «όχι» Κουβέλη στο «ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου»

Όλο και περισσότερες πρωτοβουλίες παίρνει τον τελευταίο καιρό ο Φώτης Κουβέλης για την συγκρότηση του χώρου της Κεντροαριστεράς, αρνούμενος τη συνεργασία της ΔΗΜΑΡ με το ΠΑΣΟΚ και τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Συνεχίζει να αρνείται κάθε συνεργασία με «το ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου», όπως συχνά το αποκαλεί ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης. Στο πλαίσιο της διήμερης επετειακής εκδήλωσης του ΠΑΣΟΚ, όπου ο πρόεδρος του κόμματος επανέλαβε την πρόσκλησή του στις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς για τη συγκρότηση του χώρου, δίχως ωστόσο να αναφερθεί ονομαστικά στη ΔΗΜΑΡ – από την οποία… «έφαγε» ουκ ολίγες φορές πόρτα, εξάλλου – ο Φώτης Κουβέλης, μιλώντας σήμερα στο «Πρωινό του Σκάι», επανέλαβε ότι «το ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου δεν είναι δυνατόν να αποτελέσει στοιχείο συνδιαμόρφωσης του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού». Κι αυτό, όπως διευκρίνισε, επειδή το ΠΑΣΟΚ έχει κάνει συγκεκριμένες συντηρητικές επιλογές.

Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται οι ζυμώσεις για τη συγκρότηση του χώρου της Κεντροαριστεράς, με το βλέμμα στραμμένο στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η στάση του Φώτη Κουβέλη και της ΔΗΜΑΡ ενόψει των ευρωεκλογών.

Αρνείται σταθερά τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ ο Φώτης Κουβέλης, ευελπιστώντας στη δημοσκοπική ανάκαμψη της ΔΗΜΑΡ μετά την αποχώρησή της από την κυβέρνηση και διαμορφώντας ξεχωριστό βηματισμό από τον πρώην εταίρο, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Όπως είναι γνωστό, η ευρω-ομάδα των σοσιαλιστών είχε απευθύνει πρόσκληση στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, όταν εκείνος επισκέφθηκε πριν από λίγους μήνες τις Βρυξέλλες, να εντάξει το κόμμα του στην ομάδα των Ευρωπαίων σοσιαλιστών, η οποία στην Ελλάδα, όμως, εκφράζεται μέχρι σήμερα από το ΠΑΣΟΚ. Μία πρόσκληση-πρόταση, την οποία ο Φώτης Κουβέλης έβλεπε θετικά, όσο τουλάχιστον συμμετείχε η ΔΗΜΑΡ στην τρικομματική κυβέρνηση. Τώρα που αποχώρησε από αυτήν, όμως, και έχει υιοθετήσει πλέον πιο αντιπολιτευτικούς τόνους, τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται βέβαιο, από τη στιγμή μάλιστα που η Αγίου Κωνσταντίνου έχει ήδη πληγεί δημοσκοπικά και προσπαθεί να βρει τους ρυθμούς της και το νέο της ρόλο στο πολιτικό τοπίο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νεο κεντροαριστερό πόλο σχεδιάζει ο Κουβέλης

Στην ΔΗΜΑΡ ο Χάρης Καστανίδης – Πολιτική

 

Διάγγελμα Κουβέλη μέσω twitter – Καταπέλτης για Βενιζέλο

Μήνυμα ενότητας και συσπείρωσης του ΠΑΣΟΚ έστειλε ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Κοινή κάθοδο στις εκλογές με ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ θέλει ο Ανδρέας Λοβέρδος

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε