Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

Μήνυμα ενότητας και συσπείρωσης του ΠΑΣΟΚ έστειλε ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Μήνυμα ενότητας και συσπείρωσης του ΠΑΣΟΚ έστειλε ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Τη χαμένη του ενότητα και συσπείρωση επιχειρεί να ανακτήσει το ΠΑΣΟΚ στα φετινά του γενέθλια για τα 39 χρόνια από την ίδρυσή του, ποντάροντας στις αυριανές ομιλίες ΣημίτηΠαπανδρέου

Με το βλέμμα στραμμένο στην αυριανή μέρα, οπότε και αναμένονται οι ομιλίες των Κώστα Σημίτη και Γιώργου Παπανδρέου, ξεκίνησε σήμερα το διήμερο συνέδριο του ΙΣΤΑΜΕ, με αφορμη την 39η επέτειο από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ. Στον χώρο του συνεδρίου, πάντως, επικρατούσε κλίμα ευφορίας, κυρίως εξαιτίας της ανταπόκρισης στο κάλεσμα του Ευάγγελου Βενιζέλου, τόσο των δύο πρώην προέδρων του κινήματος, όσο και πολλών στελεχών που έχουν αποστασιοποιηθεί από το ΠΑΣΟΚ εδώ και καιρό.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, με την ομιλία του κατά την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου, έστειλε μήνυμα ενότητας και συσπείρωσης του ΠΑΣΟΚ, ενώ αναφέρθηκε και στις αυριανές παρεμβάσεις των δύο προκατόχων του στην ηγεσία του κόμματος, λέγοντας ότι «σηματοδοτούν τη συσπείρωση όλης της δημοκρατικής παράταξης».

Και βέβαια, δεν έλειψαν ούτε φέτος τα γνωστά συνθήματα για τον ιδρυτή του κόμματος, Ανδρέα Παπανδρέου, που πάντα δημιουργούν αίσθηση ενότητας και ενθουσιασμού μεταξύ των στελεχών, αλλά ούτε και το γνωστό σύνθημα «το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ», παρά το χαμηλό… βαρομετρικό των δημοσκοπήσεων για τα ποσοστά του άλλοτε κραταιού κόμματος εξουσίας.

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στα μηνύματα που θέλει να εκπέμψει το ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι πρόκειται για το μήνυμα «εθνικής και κοινωνικής ευθύνης» της παράταξης, το μήνυμα ιστορικής αυτοσυνειδησίας, το μήνυμα επαφής με τη δύσκολη πραγματικότητα που βιώνει ο λαός, αλλά και «πολιτικής αποφασιστικότητας, έχοντας πλήρη συνείδηση των δυσκολιών» – απαντώντας έτσι στις κατηγορίες που δέχεται από πολλά στελέχη και μέλη του ΠΑΣΟΚ για τη συμμετοχή του στην Κυβέρνηση.

Για μία ακόμη φορά, επέμεινε ότι «ούτε υπήρχε, ούτε υπάρχει σχέδιο Β», μη παραλείποντας να αναφερθεί επικριτικά στην τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, επαναλαμβάνοντας ότι έχει «στρατηγικό αδιέξοδο και ένδεια επιχειρημάτων», αλλά και να κάνει άνοιγμα στις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς, κάνοντας λόγο για «μήνυμα σεβασμού» που στέλνει το ΠΑΣΟΚ στο χώρο της «ευρύτερης κεντροαριστεράς της ευθύνης».

«Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ» ακούστηκε για μία ακόμη φορά στο επετειακό συνέδριο του κόμματος, πεποίθηση που οφείλεται κυρίως στις πολυαναμενόμενες αυριανές τοποθετήσεις των δύο πρώην πρωθυπουργών και προέδρων του κινήματος, Κώστα Σημίτη και Γιώργου Παπανδρέου, παρά στα σημερινά ποσοστά του κόμματος!

Αναφερόμενος στα μεγάλα ερωτήματα που καλείται να δώσει απαντήσεις το ΠΑΣΟΚ και μέσω του συνεδρίου του, ο κ. Βενιζέλος μίλησε για τη μεταπολίτευση που «είναι η καλύτερη περίοδος της χώρας, παρά τις δυσκολίες, αντιφάσεις και αδικίες», όπως είπε, αλλά και για τη μεγάλη εισφορά του ΠΑΣΟΚ σε αυτήν, με το κεκτημένο της χώρας να «οφείλεται στη δημοκρατική παράταξη, στο όραμα του Ανδρέα Παπανδρέου και στη δουλειά και τον αγώνα της καθημερινότητας που οργάνωσε το ΠΑΣΟΚ».

Σχετικά με τον χαρακτήρα του φετινού εορτασμού της 3ης του Σεπτέμβρη, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι αφορά όλο τον ελληνικό λαό και την ελληνική δημοκρατία. Και τόνισε ότι «νιώθουμε την αγωνία της κοινωνίας να βγούμε οριστικά από την κρίση», ώστε του χρόνου, η 40ή επέτειος του ΠΑΣΟΚ να εορταστεί «υπό άλλες συνθήκες». Επεσήμανε, μάλιστα, ότι ο φετινός εορτασμός είναι «στραμμένος στο μέλλον της παράταξης» και διευκρίνισε πως το γεγονός ότι η επετειακή εκδήλωση θα γίνει αύριο 4 Σεπτεμβρίου, μετά το πέρας του συνεδρίου και όχι σήμερα, «δεν είναι επειδή θέλουμε να αλλάξουμε την ιστορία, αλλά γιατί θέλουμε να σηματοδοτήσουμε το ρόλο μας στην επόμενη μέρα της πατρίδας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΑΣΟΚ: Διήμερο συμπόσιο για την 3η του Σεπτέμβρη

ΠΑΣΟΚ: Τρεις του Σεπτέμβρη να…. γερνάς… ΦΩΤΟ

ΠΑΣΟΚ: Ένα κόμμα που ιδρύθηκε σε μόλις 18 ημέρες! ΦΩΤΟ και σπάνια ΒΙΝΤΕΟ

Συμπόσιο για τα γενέθλια του ΠΑΣΟΚ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε