Κυριακή, 28 Απρ.
18oC Αθήνα

Ο Σαμαράς με εκπροσώπους πολυεθνικών εταιρειών

Ο Σαμαράς με εκπροσώπους πολυεθνικών εταιρειών

Επενδύσεις στη χώρα μας με νέες θέσεις εργασίας θέλει να προωθήσει ο Πρωθυπουργός Α. Σαμαράς που είχε συνάντηση στο Μαξίμου με υψηλόβαθμα στελέχη πολυεθνικών εταιρειών.

Η απόφαση του Eurogroup για την εκταμίευση της δόσης μαμούθ προς την Ελλάδα είναι το καλύτερο ”δόλωμα” του Πρωθυπουργού ώστε να ”ψαρέψει” επενδύσεις, αφού πλέον διαλύονται τα σενάρια περί εξόδου από το ευρώ, που φρέναραν κάθε υποψήφιο επενδυτή στην Ελλάδα.

Για αυτό και ο Α. Σαμαράς πρόταξε αυτό το επιχείρημα στα στελέχη των πολυεθνικών που πέρασαν την πύλη του Μαξίμου, συμπληρώνοντας το όμως με υποσχέσεις για διαρθρωτικές αλλαγές και βελτίωση της ανταγωνιστικότητας.

Στην σωστή πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού ανταποκρίθηκαν πολυεθνικές που ήδη προχωρούν σε επενδύσεις στη χώρα μας, όπως η Unilever που προχωρά στη παραγωγή προϊόντων στην Ελλάδα, η Cosco που είναι βασικός πυλώνας στην επένδυση στον Πειραιά και η Philip Morris – Παπαστράτος που μετέφερε εδώ την παραγωγή προϊόντων καπνού από εργοστάσια της Ευρώπης.

Στη συνάντηση αυτή βρέθηκαν και άλλοι εκπρόσωποι εταιρειών κολοσσών όπως η PEPSICO, η SPECIFAR, η NESTLE, η BIC VIOLEX, η LAFARGE, η ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΪΑ, η VODAFONE και η NOVARTIS.

Διαβάστε επίσης :

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε