Τρίτη, 4 Ιουν.
33oC Αθήνα

Ο Στουρνάρας διαψεύδει τον Στουρνάρα! Δεν θέλει να φύγει από το υπουργείο απλά “είναι άδικη η κριτική”

Ο Στουρνάρας διαψεύδει τον Στουρνάρα! Δεν θέλει να φύγει από το υπουργείο απλά “είναι άδικη η κριτική”

– Στη διάψευση του ο Γιάννης Στουρνάρας δηλώνει λίγο ενοχλημένος και όχι τόσο ώστε να φύγει από το υπουργείο
– Η αντίδραση του Μαξίμου από τις πρώτες διαρροές φαίνεται πως τον ανάγκασαν να υποβαθμίσει την ενόχλησή του
– Οι συνεργάτες του υπουργού Οικονομικών δεν διέψευδαν μετακίνησή του στην Τράπεζα της Ελλάδος –
– Για τις διαπραγματεύσεις για το χρέος ο ΥΠΟΙΚ φερόταν να δηλώνει πως μπορεί να τις αναλάβει και κάποιο κομματικό στέλεχος

Μετά το θόρυβο που ξέσπασε από τις διαρροές των στενών συνεργατών του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα πως είναι έντονα ενοχλημένος από την κριτική που δέχεται από “γαλάζιους” βουλευτές σε σημείο να μην θέλει να παραμείνει στο ΥΠΟΙΚ, ήρθε και η διάψευση. 

Φαίνεται πως η αντίδραση απο αυτές τις διαρροές ήταν τόσο έντονη, με αποτέλεσμα ο κ. Στουρνάρας να αναγκαστεί ουσιαστικά να διαψεύσει τον ίδιο του τον εαυτό. 

Ωστόσο, η διάψευση από τον Γιάννη Στουρνάρα αφορά μόνο το γεγονός πως δεν επιθυμεί υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες, την παραμονή του στο υπουργείο Οικονομικών, επειδή είναι ενοχλημένος για την κριτική που δέχεται τις τελευταίες δύο ημέρες από κομματικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. 

Οι “νέοι” στενοί συνεργάτες του υπουργού θέλοντας να απομακρύνουν τις φημολογίες περί απομάκρυνσης από το υπουργείου, αναφέρουν πλέον στη διάψευση πως τις τελευταίες ημέρες πραγματοποιούνται συνεχείς συσκέψεις στο υπουργείο, στο πλαίσιο υλοποίησης των προαπαιτούμενων δράσεων για την εκταμίευση των δύο δόσεων (από 1 δισεκ. ευρώ η κάθε μια). Εξάλλου, συνεχίζεται και η προετοιμασία για τις διαπραγματεύσεις με τους επικεφαλής της τρόικας, για την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας του Αυγούστου.   

Φυσικά, στη διάψευση ο κ. Στουρνάρας σπεύδει να υποβαθμίσει και την ενόχλησή του και εκεί που σύμφωνα με τις διαρροές συνεργατών του ήταν βαριά ενοχλημένος τότε απλά φέρεται να έχει δηλώσει πως “η κριτική πάντα γίνεται αλλά μερικές φορές είναι άδικη”.

Στις διαρροές που υπήρξαν νωρίτερα ο κ. Στουρνάρας φερόταν να υπενθυμίζει πως εκλήθη για τη θέση του υπουργού Οικονομικών από τρία διαφορετικά κόμματα, (Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) προκειμένου να αναλάβει την οικονομία στα πρόθυρα της κατάρρευσής της, ενώ σημειωνόταν πως τέτοιο συγκεκριμένο πόστο ουδείς άλλος το επιθυμούσε. 

Επίσης, σύμφωνα με τους στενούς συνεργάτες του πριν τη διάψευση ο κ. Στουρνάρας φερόταν να δηλώνει πως πλέον οι διαπραγματεύσεις για τη διευθέτηση του δημοσίου χρέους βρίσκονται σε προχωρημένο σημείο, γεγονός που επιτρέπει τον χειρισμό του και από άλλο πρόσωπο.

Το συγκεκριμένο άτομο, αναφέρει ο κ. Στουρνάρας, «μπορεί να είναι ακόμα και ένα κομματικό στέλεχος».

Εξάλλου, οι συνεργάτες τού υπουργού δεν διαψεύδουν ενδεχόμενη μετακίνησή του στην Τράπεζα της Ελλάδος, επισημαίνοντας, πάντως, ότι είναι μία απόφαση που θα λάβει μόνον ο πρωθυπουργός.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στα κάγκελα ο Στουρνάρας με τα στελέχη της Ν.Δ. – Θέλει να σηκωθεί να φύγει από το υπουργείο – “Κανείς άλλος δεν ήθελε να γίνει ΥΠΟΙΚ”

Βγήκαν τα μαχαίρια στην ΔΗΜΑΡ! Ψαριανός κατά Κουβέλη και συνεργατών του! Αιχμές ακόμα και για εμπλοκή της συζύγου του στην διαχείριση του κόμματος

Γ. Παπανδρέου: Δεν βλέπω τον λόγο για πρόωρες εκλογές

Πάγκαλος reloaded! Να φύγουν Βενιζέλος και Κουβέλης, θέλουν απόσυρση – Αν φύγει ο Βενιζέλος μπορεί να ξαναγυρίσω στο ΠΑΣΟΚ!

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε