Σάββατο, 18 Μαΐ
18oC Αθήνα

Ο Τσίπρας έπαθε… πατατράκ – Κρίσιμο το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Τσίπρας έπαθε… πατατράκ – Κρίσιμο το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Εγκλωβισμένος στη δίνη των συνιστωσών βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας ενόψει του κρίσιμου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ στα μέσα Ιουλίου, οι εργασίες του οποίου θα κρίνουν σε σημαντικό βαθμό την πορεία του ως ενιαίο κόμμα ή όχι, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις και ιδίως στο χώρο της κεντρο-αριστεράς.

Το ενδιαφέρον είναι ότι ο κ. Τσίπρας, μετά το πολιτικό πατατράκ που υπέστη με αφορμή την κρίση στην Κύπρο, κινδυνεύει και με εσωκομματικό, καθώς μέχρι στιγμής και ενόψει και της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής το Σαββατόκυριακο όλες οι συνιστώσες είναι αρνητικές στην πρόταση για εκλογή προέδρου από την κομματική βάση, ενώ υπάρχει μεγάλη αντιπαράθεση για το αν οι συνιστώσες στην πορεία διαμόρφωσης ενός ενιαίου κόμματος πρέπει να διαλυθούν ή να συνυπάρχουν στο νέο κόμμα ως “τάσεις”.

Χαρακτηριστική του κλίματος είναι η συνεδρίαση το Σαββατοκύριακο που πέρασε της “Πλατφόρμας 2010” (Παπαδημούλης, Δούρου, Μπαλάφας…) οι οποίοι χαρακτηρίζονται και ως “προεδρικοί”, οριστικοποίησαν τις θέσεις τους ενόψει της ΚΕ και του Συνεδρίου, σύμφωνα με τις οποίες:

1. Θεωρείται αναγκαία μια δημιουργική επανεκκίνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ μέσα από την ουσιαστική ενοποίηση του σε ένα ενιαίο δημοκρατικό, πολυτασικό κόμμα, ισχυρό στην κοινωνία και αποτελεσματικό στη δράση, στην αρχή «ένα μέλος-μία ψήφος», χωρίς ειδικά προνόμια και μεταβατικές διατάξεις που θα διαιωνίζουν την ύπαρξη και λειτουργία των συνιστωσών.
2. Προτείνουν την εκλογή του προέδρου από το συνέδριο του κόμματος, χαμηλό μέτρο στην εκλογή των αντιπροσώπων του συνεδρίου, έτσι ώστε να εκφραστεί πιο αντιπροσωπευτικά μέσα στο κόμμα ο «κοινωνικός ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ» και εκλογή των συνέδρων και των συλλογικών οργάνων με περιορισμένη σταυροδοσία, ώστε να διασφαλιστεί ο εσωτερικός πλουραλισμός.

Να σημειωθεί ότι ο επικεφαλής της “εσωκομματικής αντιπολίτευσης”, Παναγιώτης Λαφαζάνης, με δηλώσεις του έσπευσε να διευκρινίσει ότι ενόψει του Συνεδρίου δεν θέτει θέμα προέδρου, αλλά πολιτικής κατεύθυνσης του ΣΥΡΙΖΑ.

Πάντως ο Αλεξης Τρίπρας βλέποντας τη στασιμότητα των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ και την αδυναμία του να πείσει την ελληνική κοινωνία ότι έχει εναλλακτικό σχέδιο εντός του ευρώ, αναζητά εναγωνίως αξιόπιστο εναλλακτικό πολιτικό σχέδιο εδω και τώρα γιατί ο χρόνος φαίνεται να μετρά υπέρ του Α. Σαμαρά και της τρικομματικής κυβέρνησης.

Σε διαφορετική περίπτωση οι διαρροές προς ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και Σχέδιο Β (Αλαβάνος) και η πολιτική-εκλογική αποδυνάμωση του κόμματος θεωρούνται δεδομένες…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έκρηξη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Δάφνη – ΦΩΤΟ κ VIDEO

Επίθεση με μολότοφ στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

Στροφή Βενιζέλου προς… ΣΥΡΙΖΑ!

Σκουρλέτης: “Κούρεμα” του χρέους και αντίθετη οικονομική πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ για έκθεση ΔΝΤ: Ούτε κουβέντα για τον πολλαπλασιαστή

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε