Σάββατο, 15 Ιουν.
31oC Αθήνα

Στροφή Βενιζέλου προς… ΣΥΡΙΖΑ!

Στροφή Βενιζέλου προς… ΣΥΡΙΖΑ!

Ιδιαίτερα σημαντική για την πορεία του ΠΑΣΟΚ τις επόμενες εβδομάδες χαρακτηρίζεται η αυριανή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος στη 1 μ.μ.,  υπό την προεδρία του Ευάγγελου Βενιζέλου, καθώς με την εισήγησή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα επιχειρήσει να δώσει το νέο πολιτικό στίγμα του.

Για το πλαίσιο της εισήγησης του στο Π.Σ. ο κ. Βενιζέλος προϊδέασε με το άρθρο στην ιστοσελίδα του υπό τον τίτλο “Μνημόνιο-Αντιμνημόνιο: Το ψεύτικο δίπολο της κρίσης” και μάλλον αιφνιδίασε, αφού για πρωτη φορά:

-αναγνωρίζει χωρίς αστερίσκους ότι “η σταθερή αυτή γραμμή που επέλεξε η Ελλάδα πριν τρία χρόνια (σ.σ….δηλαδή επί Γιώργου Παπανδρέου) και επικύρωσε ο ελληνικός λαός στις εκλογές του Μαΐου/Ιουνίου 2012, είναι πολύ επώδυνη, αλλά προφανώς λιγότερο επώδυνη και ασφαλέστερη από τη γραμμή της ασύντακτης χρεωκοπίας και της επιστροφής στο εθνικό νόμισμα”

-επιχειρεί άνοιγμα προς την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι…“στο εσωτερικό, όμως, του ΣΥΡΙΖΑ και ιδίως στο επίπεδο του στελεχικού δυναμικού, είναι προφανής και ρητός ο διαχωρισμός ανάμεσα σε όσους θέλουν μια σταθερή πορεία μέσα στην Ευρώπη και το ευρώ (σ.σ. Τσίπρας) και όσους έχουν πειστεί ότι το μέλλον της χώρας βρίσκεται εκτός ευρώ και αν χρειαστεί και εκτός Ε.Ε. (σ.σ. Λαφαζάνης)”.

Παράλληλα επαναλαμβάνει το άνοιγμα του προς τη ΔΗΜΑΡ ενόψει των ευρωεκλογών για τη συγκρότηση της ευρύτερης δυνατής κεντροαριστεράς, γεγονός που σε συνδυασμό με τα παραπάνω δύο σημεία, ερμηνεύονται ως στροφή του Εευάγγελου Βενιζέλου προς τη γραμμή Σβόμποντα (προέδρου Ευρωπαίων Σοσιαλιστών-Δημοκρατών) για συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ, με το “λογικό του κομμάτι” όπως το είχε χαρακτηρίσει!

Όσον αφορά το άλλο μείζον ζήτημα που έχει να κάνει με τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ στη συνεδρίαση του Π.Σ. ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ θα κάνει μια πρωτη εισήγηση με βάση τα στοιχεία των ισολογισμών και τα δάνεια που έχει πάρει το κόμμα, με σκοπό να γίνει μια πρώτη πολιτική κουβέντα στο ανώτατο καθοδηγητικό όργανο, αν και οι όποιες τελικές αποφάσεις και κινήσεις θα συζητηθούν και θα ληφθούν μόλις η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ πάρει στα χέρια της το πόρισμα των 6 εταιρείων που έχουν αναλάβει την έρευνα και τον έλεγχο.

Πάντως όλες οι πληρφορίες συγκλίνουν ότι Βενιζέλος-Παπανδρέου επιλέγουν να…“παγώσουν” την σύγκρουση, καθώς και οι δύο πλευρές συμφωνούν, παρά τις άγριες διαθέσεις των “εξαπτέρυγων”, ότι η όλη συζήτηση απαξιώνει το ΠΑΣΟΚ την ώρα μάλιστα που τα δημοσκοπικά ποσοστά του κόμματος είναι μονοψήφια και απαιτείται ενότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βενιζέλος σε ΔΗΜΑΡ: Ελάτε να κατέβουμε μαζί στις ευρωεκλογές

Ενημέρωση Μανιτάκη σε ΠΑΣΟΚ για τις απολύσεις στο Δημόσιο

ΠΑΣΟΚ: Να εισαχθεί για συζήτηση η πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ ή αντίστοιχο νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας

Το όργιο σπατάλης στο ΠΑΣΟΚ με αριθμούς – Η Lexus που πληρώνεται ακόμα και τα ταξίδια των 662.000 ευρω

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε