Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Ο μεγάλος γρίφος των εκλογών για Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ – Τα πρόσωπα έκπληξη, οι αντάρτες και τα… μπούμερανγκ

Ο μεγάλος γρίφος των εκλογών για Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ – Τα πρόσωπα έκπληξη, οι αντάρτες και τα… μπούμερανγκ

– Την Άντζελα Γκερέκου σκέφτονται να υποστηρίξουν για την περιφέρεια Ιονίων Νήσων Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ
– Η Νέα Δημοκρατία θέλει να «κατεβάσει» στον δήμο Πειραιά τον πρόεδρο της Superleague Γιάννη Μώραλη
– Πληροφορίες πως δε θα διαγραφεί από τη ΝΔ ο «αντάρτης» Απόστολος Τζιτζικώστας
– Η υποψηφιότητα Καρυπίδη γύρισε «μπούμερανγκ» στον ΣΥΡΙΖΑ
– Ποιοι τη χρεώνουν στον γραμματέα της Κ.Ε., Δ. Βίτσα

Δεν είναι μόνο γρίφος για δυνατούς λύτες το ποιους θα υποστηρίξουν Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Είναι κυρίως το ποιοι θα δεχτούν να φύγουν από την κεντρική πολιτική σκηνή για να μετακινηθούν στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Τα «βαριά χαρτιά», τα «μεγάλα» ονόματα, αρνούνται το ένα μετά το άλλο τις προτάσεις για δημαρχίες και περιφέρειες. Το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών άλλωστε δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο. Και φέρνουν τα κομματικά επιτελεία στα πρόθυρα νευρικής κρίσης.

Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει βρει ακόμα ποιον θα στηρίξει στο δήμο της Αθήνας. Η Συγγρού θέλει «δυνατό» όνομα για να κοντράρει τον Ηλία Κασιδιάρη. Ο Νικήτας Κακλαμάνης έχει δηλώσει την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος αλλά σύμφωνα με δημοσίευμα της Real News σε πρόσφατη συνάντησή τους ο Αντώνης Σαμαράς του ζήτησε να περιμένει.

Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, που έχει δηλώσει πως αν του ζητηθεί να κατέβει στη μάχη για τη δημαρχεία δεν θα αρνηθεί, είναι μεν πρώτος τις προτιμήσεις των ψηφοφόρων της ΝΔ, έχει «ρεύμα» στην κεντροαριστερά αλλά όχι και στη λαϊκή δεξιά.

Το όνομα έκπληξη φαίνεται πως έρχεται στον… Πειραιά. Σύμφωνα με τη Real News η Νέα Δημοκρατία εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να «κατεβάσει» στο λιμάνι τον Γιάννη Μώραλη, πρόεδρο της Superleague και επί σειρά ετών διοικητικό στέλεχος του Ολυμπιακού.
Όπως τονίζεται, ο νυν δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος δε συγκεντρώνει καλά ποσοστά σε σχέση με τον υποψήφιο του Θ. Δρίτσα και υπό το φόβο να χαθεί ένας από τους μεγαλύτερους δήμους του λεκανοπεδίου, η Συγγρού στρέφεται στον Μώραλη για να… «κερδίσει» και τους οπαδούς των «ερυθρολεύκων».

Στη Θεσσαλονίκη, υποψήφιος δεν έχει βρεθεί αν και πολλοί είναι οι ψηφοφόροι της ΝΔ που ψηφίζουν… Μπουτάρη!

Οι περιφέρειες

Όλα δείχνουν πως μετά από πολλές άκαρπες αναζητήσεις, η Νέα Δημοκρατία αποφάσισε να στηρίξει «σιωπηρά» τον Ανδρέα Παχατουρίδη, που αποφάσισε να αφήσει τον δήμο Περιστερίου για την περιφέρεια, αλλά με τον όρο να μην υπάρχει επίσημη κομματική στήριξη.

Το πρόσωπο έκπληξη στο μέτωπο των περιφερειακών εκλογών έρχεται στο… Ιόνιο. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, φουντώνουν οι φήμες που θέλουν την Άντζελα Γκερέκου να εγκαταλείπει τη Βουλή για να διεκδικήσει την περιφέρεια Ιονίων Νήσων με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.

Όπως γράφει Το Βήμα της Κυριακής, ο σεισμός στην Κεφαλονιά φέρνει ανακατατάξεις στα ψηφοδέλτια, αφού στον περιφερειάρχη Σπ. Σπύρου καταλογίζεται ελλιπής προετοιμασία και σχέδιο αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ

Και ενώ η Νέα Δημοκρατία ψάχνει εναγωνίως υποψηφίους, ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμη παλεύει να βγει από το εσωκομματικό αδιέξοδο που τον έστειλαν οι επιλογές του Θ. Καρυπίδη και του Οδυσσέα Βουδούρη.

Σύμφωνα με τον ΒΗΜΑτοδότη οι επιλογές για τις αυτοδιοικητικής εκλογές προκάλεσαν… τριγμούς στην καρέκλα του γραμματέα της Κ.Ε. του κόμματος, Δ. Βίτσα, στον οποίο χρεώθηκε κυρίως η υποψηφιότητα Καρυπίδη (που τελείωσε… κακήν κακώς για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ορισμένοι μάλιστα λένε, σύμφωνα με το δημοσίευμα, πως έχει αρχίσει να συζητείται η επίσπευση της αναρρίχησης του Τ. Κορωνάκη στη θέση του γραμματέα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο σταυρός στις ευρωεκλογές φέρνει… πόλεμο! ΣΥΡΙΖΑ: Μετρημένα τα κουκιά σας

Τους… σταυρώνουν! Με σταυρό κι όχι με λίστα οι ευρωεκλογές αποφάσισαν Σαμαράς – Βενιζέλος – Άμεσα στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση

Σαμαράς στη Bild: Δεν είμαστε πιο πλούσιοι από τους Γερμανούς!…

ΚΚΕ: Οι υποψήφιοι στην Περιφέρεια και τους Δήμους της Αττικής

Οι τοπικές του ΣΥΡΙΖΑ στην Πελοπόννησο “αδειάζουν” τον Βουδούρη

ΑΝΕΛ: Υπό όρους στήριξη στον Τζιτζικώστα – Η Ραχήλ Μακρή αποφασίζει για… Καρυπίδη

Νέος εμφύλιος στη ΝΔ για την Περιφέρεια Στερεάς – Γιαννόπουλος εναντίον Μπακογιάννη: “Εγώ δεν είμαι από τζάκι”

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε