Παρασκευή, 3 Μαΐ
24oC Αθήνα

Όλοι στο Debate και … ο Τσίπρας χώρια

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Απών θα είναι ο Αλέξης Τσίπρας στη σημερινή πρώτη τηλεμαχία των υποψηφίων προέδρων της Κομισιόν που πραγματοποιείται σήμερα στο Mάαστριχτ της Ολλανδίας.

Στο ντιμπέιτ θα συμμετάσχουν ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο υποψήφιος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών Μάρτιν Σουλτς, ο υποψήφιος των Φιλελεύθερων Γκι Φέρχοφταντ και η υποψήφια των Πρασίνων Σκα Κέλερ.

Από την Κουμουνδούρου με αφορμή τις εντυπώσεις που έχουν δημιουργηθεί εδώ και μέρες για την απουσία Τσίπρα ισχυρίζονται ότι ουδέποτε απάντησε θετικά ο ΣΥΡΙΖΑ στο συγκεκριμένο αίτημα, δεδομένου ότι η σχετική πρόταση ήρθε με μεγάλη καθυστέρηση από τους διοργανωτές και με δεδομένο ότι ο πρόεδρος του κόμματος είχε από καιρό προγραμματισμένη περιοδεία σε Ευρωπαϊκές πόλεις για εκείνες τις μέρες.

Ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζουν στενοί συνεργάτες του, είναι ο μόνος υποψήφιος που κάνει πραγματική καμπάνια (…και όχι καμπάνια μόνο μέσα σε studio) σε όλη την Ευρώπη και ο σχεδιασμός της δεν μπορεί να αλλάζει εύκολα.

Πάντως από την Κουμουνδούρου διαβεβαιώνουν ότι “ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Θα έχει τη δυνατότητα σίγουρα να “τηλεμαχήσει” με τους υπόλοιπους υποψηφίους στο επίσημο, κεντρικό debate που διοργανώνεται από την EBU στο ευρωκοινοβούλιο στις 15 Μαϊου”.

Να σημειωθεί ότι σημερινή τηλεμαχία θα ξεκινήσει στις 20:00 (ώρα Ελλάδος), μεταδοθεί ζωντανά από το Euronews και θα διεξαχθεί ενώπιον 700 θεατών, κυρίως νέων. Θα διαρκέσει 90 λεπτά, θα γίνει στα αγγλικά, αλλά θα μεταφραστεί σε 13 γλώσσες. Το κοινό θα μπορεί να απευθύνει στους υποψήφιους προεπιλεγμένες ερωτήσεις, ενώ ερωτήματα θα μπορούν να τεθούν και μέσω Twitter.

Διαβάστε επίσης:

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε