Κυριακή, 28 Απρ.
16oC Αθήνα

ΠΑΣΟΚ: Στηρίζουν Βενιζέλο, θέλουν νέα προγραμματική συμφωνία

ΠΑΣΟΚ: Στηρίζουν Βενιζέλο, θέλουν νέα προγραμματική συμφωνία

Η επιλογή του Ευάγγελου Βενιζέλου να κρατήσει υπεύθυνη στάση και να μην ακολουθήσει τον Φώτη Κουβέλη στο δρόμο της φυγής από την κυβέρνηση στηρίζεται από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που θεωρούν πως η χώρα δεν πρέπει να οδηγηθεί σε εκλογές.

Η κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος και του Πολιτικού Συμβουλίου τελείωσε τα ξημερώματα της Παρασκευής. Η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών και των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στήριξαν τον πρόεδρο του κόμματος στην απόφασή του να συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση.

Συνοψίζοντας την κεντρική ιδέα από τη συζήτηση, πηγές της Ιπποκράτους τόνιζαν ότι «η μάχη που θα δοθεί τώρα είναι για την προγραμματική συμφωνία» και συμπλήρωναν πως «θα απαιτηθεί να είναι διαφορετικοί οι κανόνες λειτουργίας». Σημείωναν δε ότι «πρέπει να μπούμε πλέον δυναμικά στη διαπραγμάτευση με τους ξένους εταίρους με στόχο τη βελτίωση του προγράμματος, σε όποια σημεία γίνεται».

Όσον αφορά στη συζήτηση που έγινε στην κοινή συνεδρίαση της Κ.Ο. και του Π.Σ., μεταξύ αυτών που τοποθετήθηκαν, ο Κώστας Σκανδαλίδης είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι το περιεχόμενο της επικαιροποιημένης προγραμματικής συμφωνίας πρέπει να είναι προαπαιτούμενο για την τελική στάση του ΠΑΣΟΚ.

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Θάνος Μωραΐτης εξέφρασε κάποιες επιφυλάξεις για τη συμμετοχή του κόμματος στην κυβέρνηση με πολιτικά στελέχη «με την τροπή που πήραν τα πράγματα», ενώ τόνισε τη σημασία μιας ουσιαστικά επικαιροποιημένης συμφωνίας.

Επιφυλάξεις εξέφρασε και η Θοδώρα Τζάκρη, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, εκτίμησε ότι «εφόσον σταθεί αυτή η κυβέρνηση, ενδέχεται να μην πάει πολύ μακριά», λόγω, όπως είπε, των ανοικτών ζητημάτων οικονομικής φύσης που θα έχει μπροστά της για να αντιμετωπίσει στο προσεχές διάστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το ΔΝΤ απειλεί να κόψει τη χρηματοδότηση, ο Στουρνάρας καθησυχάζει

Ποιοι αντιδρούν με την υπεύθυνη στάση Βενιζέλου

“Άλλα έλεγε πριν φύγει από εδώ!” – Φωνές στη ΔΗΜΑΡ κατά Κουβέλη

“Η κυβέρνηση συνεχίζει” – Τι είπαν οι υπουργοί μετά την κρίσημη σύσκεψη στο Μαξίμου

Το διάγγελμα Σαμαρά: Δεν πάω σε εκλογές – Υπαναχώρησε ο Κουβέλης

Η ΔΗΜΑΡ φεύγει από την κυβέρνηση – Μένουν Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ και Ανεξάρτητοι με 153 έως 157 βουλευτές

ΣτΕ για ΕΡΤ: Στο ίδιο μήκος κύματος με την προσωρινή διαταγή

Ο Σαμαράς μπήκε στο Μαξίμου με σηκωμένα τα μανίκια! ΦΩΤΟ

Καμμένος: Κάνουν αντιπερισπασμό!

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε