Κυριακή, 28 Απρ.
19oC Αθήνα

Το ΔΝΤ απειλεί να κόψει τη χρηματοδότηση, ο Στουρνάρας καθησυχάζει

Το ΔΝΤ απειλεί να κόψει τη χρηματοδότηση, ο Στουρνάρας καθησυχάζει

Παρά τα συμπτώματα εσωστρέφειας των τελευταίων ημερών, η Ελλάδα θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της είπε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τις αντιδράσεις, κυρίως από πλευράς ΔΝΤ.

Οι ραγδαίες εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό της χώρας τις τελευταίες ώρες, με τη ΔΗΜΑΡ να εγκαταλείπει, όπως όλα δείχνουν, την τρικομματική κυβέρνηση προκάλεσαν… αναταράξεις και στο εξωτερικό.

Το ΔΝΤ ξεκαθάρισε πως αν η χώρα οδηγηθεί σε εκλογές, καλύτερα να… ξεχάσει τη χρηματοδότηση, ενώ οι Ευρωπαίοι ήταν πιο… ψύχραιμοι και ζήτησαν πολιτική υπευθυνότητα και να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις μέσα στις επόμενες μέρες ώστε να πληρωθούν οι προϋποθέσεις για την εκταμίευση της επόμενης δόσης των δανείων. Ζήτησαν και εξηγήσεις από τον Γιάννη Στουρνάρα, αφού οι εξελίξεις τους βρήκαν στη συνεδρίαση του Eurogroup.

Ο Έλληνας υπουργός εμφανίστηκε καθησυχαστικός και ενημέρωσε τους ομολόγους του για τις εξελίξεις, επισημαίνοντας πως παρά τα συμπτώματα εσωστρέφειας των τελευταίων ημερών, η χώρα θα ανταποκριθεί στις απορρέουσες από το μνημόνιο υποχρεώσεις της για να πραγματοποιηθεί απρόσκοπτα και πριν το φθινόπωρο η εκταμίευση της επόμενης δόσης των δανείων προς την Ελλάδα συνολικού ύψους 8,1 δισ. ευρώ.

Μιλώντας ωστόσο προς τους δημοσιογράφους ο κ. Στουρνάρας επισήμανε ότι η χώρα έχει καθυστερήσει σημαντικά στον τομέα της αναμόρφωσης του δημοσίου τομέα και ειδικότερα στο θέμα της κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων και ότι θα πρέπει να πολλαπλασιάσει τις προσπάθειές της στον τομέα αυτό για να λάβει την επόμενη δόση με την οποία θα καλύψει τις υποχρεώσεις της τουλάχιστον για το σύνολο του 2013.

Σχολιάζοντας εξάλλου δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου που εμφανίζουν το ΔΝΤ έτοιμο να αποχωρήσει από τις διαδικασίες δανειοδότησης της Ελλάδας (σ.σ. εξαιτίας του δημοσιονομικού κενού, το οποίο ζητά να καλυφθεί από τους Ευρωπαίους), ο Έλληνας υπουργός σημείωσε ότι το ΔΝΤ απευθύνεται πρωτίστως στις χώρες της ευρωζώνης που παρά τις παλαιότερες υποσχέσεις τους ότι θα διευκολύνουν την Ελλάδα επιμηκύνοντας τους χρόνους ωρίμανσης των δανείων, δεν έχουν ακόμη λάβει τα αναγκαία μέτρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ΔΗΜΑΡ φεύγει από την κυβέρνηση – Μένουν Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ και Ανεξάρτητοι με 153 έως 157 βουλευτές

ΔΝΤ: Αν πάτε σε εκλογές, ξεχάστε τα λεφτά! – Ρεν: Φανείτε υπεύθυνοι

Διάγγελμα Σαμαρά: Προτεραιότητά μας να μείνει η Ελλάδα στην Ευρώπη

Καταιγιστικές εξελίξεις με αφορμή την ΕΡΤ! Ο Κουβέλης αποφασισμένος να τα “σπάσει” – Παραμένει στην κυβέρνηση ο Βενιζέλος

Αποσύρει τους υπουργούς της η ΔΗΜΑΡ;

Καμμένος: Κάνουν αντιπερισπασμό!

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε