Τετάρτη, 22 Μαΐ
22oC Αθήνα

Παίρνει τους… δρόμους για να διαφημίσει το κυβερνητικό έργο ο Αντώνης Σαμαράς

Παίρνει τους… δρόμους για να διαφημίσει το κυβερνητικό έργο ο Αντώνης Σαμαράς

Τους πυλώνες, στους οποίους θα στηριχθεί η ανάπτυξη είναι αποφασισμένος να προβάλλει στην τελική φάση της προεκλογικής περιόδου ο Αντώνης Σαμαράς.

Συγκρατημένη αισιοδοξία επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου ότι η Νέα Δημοκρατία μπορεί να κατακτήσει την πρωτιά στις επικείμενες Ευρωεκλογές ή στη χειρότερη των περιπτώσεων να επιτύχει τέτοιο εκλογικό αποτέλεσμα, που να μη μεταβάλλει εις βάρος της τους υφιστάμενους πολιτικούς συσχετισμούς.

Σε υψηλούς τόνους και η πολεμική εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ για τις παλινωδίες της Κουμουνδούρου σύμφωνα με γαλάζιους επιτελείς

Αυτή η εδραία πεποίθηση των στενών συνεργατών του Αντώνη Σαμαρά εξυπηρετείται, όπως λένε οι ίδιοι με την ανάδειξη αφ ενός των θετικών επιδράσεων, που έχει για την ελληνική οικονομία και την κοινωνία, το κυβερνητικό έργο αλλά και από την υπογράμμιση της πολιτικής αμφισημίας, που εκπέμπει ο ΣΥΡΙΖΑ σε μία σειρά στρατηγικών εθνικών επιλογών.

Το πνεύμα αισιοδοξίας ότι η χώρα στέκεται στα πόδια της και μπορεί να μπει στο προβλεπτό μέλλον σε έναν νέο ενάρετο αυτή τη φορά κύκλο ανάπτυξης κυριάρχησε και κατά τη χθεσινή ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στο Συνέδριο του Greek Energy Forum, όπου ο πρωθυπουργός ανέλυσε τις βασικές πτυχές της εθνικής ενεργειακής στρατηγικής αλλά και τις ευεργετικές συνέπειες για την εμπέδωση της ανάπτυξης στη χώρα ύστερα από 6 μαρτυρικά χρόνια ύφεσης. «Μόνο από την ενέργεια μπορούμε να πετύχουμε ανάπτυξη, που θα πετύχει κάθε στόχο.

Φυσικά, δεν θα βασιστούμε μόνο στην ενέργεια. Όλα αυτά προϋποθέτουν επενδύσεις, σταθερότητα, σοβαρότητα σχεδιασμού, συνέπεια εφαρμογής, εμπιστοσύνη στην Ελλάδα, επικοινωνία με ανοιχτούς ορίζοντες της Ελλάδας με τον κόσμο και σταθεροποιητικό ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή μας -όχι συμπεριφορές απομονωτισμού» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Σήμερα το απόγευμα ο Αντώνης Σαμαράς θα μιλήσει στο συνέδριο του ΣΕΤΕ στο Μέγαρο Μουσικής εστιάζοντας στη «βαριά βιομηχανία» της χώρας, ήτοι τον τουρισμό, που, όπως θα πει, μπορεί αποδεδειγμένα πια να λειτουργήσει ως η ατμομηχανή της ανάπτυξης στη χώρα. Ανάλογες στοχευμένες παρουσίες του πρωθυπουργού θα ισχυροποιήσουν την πολιτική του αξιοπιστία και θα ενισχύσουν το ηγετικό του προφίλ αποφαίνονται στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αιχμή του δόρατος της επικοινωνιακής στρατηγικής της ΝΔ ο πρωθυπουργός

Την ερχόμενη Τετάρτη, εξάλλου, η Νέα Δημοκρατία σε ειδική εκδήλωση θα παρουσιάσει τις προτάσεις της για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, εμπνεύσεως του Δημήτρη Αβραμόπουλου θέλοντας να συμβολίσει ότι είναι η πολιτική δύναμη, που δεν πρωταγωνιστεί μόνον στην οικονομική εξυγίανση αλλά και τις μεγάλες θεσμικές αλλαγές, που έχει ανάγκη ο τόπος.
Προς το τέλος της εβδομάδος, ο πρωθυπουργός αναμένεται να ξεκινήσει και τις περιοδείες ανά την επικράτεια με τις πληροφορίες να τον φέρουν μεταξύ άλλων στην Πελοπόννησο, την Ήπειρο, τη Δυτική Μακεδονία και την Κεντρική Μακεδονία.

Στόχος του Αντώνη Σαμαρά, όπως επισημαίνουν, υψηλόβαθμοι κυβερνητικοί παράγοντες είναι να επικοινωνήσει με τον πλέον πειστικό τρόπο τις «επιτυχίες» της κυβέρνησης αλλά και να αυξήσει τις πιθανότητες των κατά τόπους υποψήφιων, που στηρίζει η Νέα Δημοκρατία σε Δήμους και Περιφέρειες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Θεσμικός” αντάρτης ο Χαρακόπουλος φέρνει τον πρωθυπουργό στη Βουλή

Αντώνης Σαμαράς: Εξαιρετικά ευοίωνες οι ενδείξεις για τον ενεργειακό πλούτο της χώρας

Συνάντηση Σαμαρά με κινεζικό “κολοσό” των κατασκευών

Η αναθεώρηση του Συντάγματος έφερε διχόνοια στην συγκυβέρνηση

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε