Δευτέρα, 3 Ιουν.
33oC Αθήνα

Η αναθεώρηση του Συντάγματος έφερε διχόνοια στην συγκυβέρνηση

Η αναθεώρηση του Συντάγματος έφερε διχόνοια στην συγκυβέρνηση

Στην αρχή ήταν τα δημοσιεύματα για πρόθεση του Αντώνη Σαμαρά να ανακοινώσει σε εκδήλωση την Παρασκευή τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για αλλαγές στο Σύνταγμα. Ανάμεσα στις αλλαγές θα είναι η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό και η μείωση των βουλευτών σε 250 ή 200. Μάλιστα, συμφωνα με όσα διαρρέονταν όλα αυτά είχαν συζητηθεί με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Όμως, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, είχε διαφορετική άποψη. Και στην ανακοίνωση που εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ δεν παρέλειψε να «καρφώσει» τον Αντώνη Σαμαρά για την επιλογή να ανοίξει τώρα το θέμα της Συνταγματικής Αναθεώρησης.

Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, αυτή τη στιγμή «δεν υπάρχει πλαίσιο στοιχειώδους συναίνεσης για συνταγματικές αλλαγές», ενώ ξεκαθαρίζει πως το θέμα των αλλαγών στο Σύνταγμα «ούτε τέθηκαν ούτε συζητήθηκαν».

Κι εκεί που νόμιζαν όλοι ότι το θέμα τελείωσε ήρθε απάντηση από το γραφείο Τύπου της ΝΔ και την Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου. Και μάλιστα σε έντονο ύφος… Και με αποστάσεις…

«Οι προτάσεις για τη συνταγματική αναθεώρηση και τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η Χώρα, αποτελούν μια πρωτοβουλία της Νέας Δημοκρατίας και συνέχεια της προεκλογικής δέσμευσης του Προέδρου της κ. Αντώνη Σαμαρά.
Οι προτάσεις αυτές θα τεθούν στην κρίση των πολιτών και των κομμάτων προκειμένου να ξεκινήσει η ουσιαστική φάση της διαδικασίας για την αναθεώρηση του Συντάγματος, ο δημοκρατικός, δηλαδή, διάλογος και επί της διαδικασίας και επί του περιεχομένου.
Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα της Νέας Δημοκρατίας, την οποία δεν εξαρτά από προηγούμενη έγκριση κανενός.
Είναι σημαντικό ο σεβασμός που δείχνει η Νέα Δημοκρατία στις κομματικές πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ να επιδεικνύεται και αντίστροφα».

Και φυσικά το ΠΑΣΟΚ ανταπάντησε:

«Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ δεν αφορούσε τις τυχόν πρωτοβουλίες της ΝΔ σε σχέση με την αναθεώρηση του Συντάγματος, αλλά δημοσιεύματα – πανομοιότυπα – περί δήθεν προηγούμενης συνεννόησης με το ΠΑΣΟΚ στο επίπεδο μάλιστα των κκ Σαμαρά και Βενιζέλου .
Επίσης η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ έθεσε το ουσιώδες πολιτικό και θεσμικό ζήτημα της αναγκαίας ευρύτερης συναίνεσης, χωρίς την οποία δεν μπορεί να αποκτήσει πραγματική προοπτική οποιαδήποτε αναθεωρητική πρωτοβουλία.»


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Συνταγματική αναθεώρηση φέρνει… ρήγμα Σαμαρά – Βενιζέλου – «Μπηχτές» ΠΑΣΟΚ για τα σχέδια αλλαγών στο Σύνταγμα

“Κράχτης” ο Σαμαράς μέχρι τις εκλογές

Απάντηση Βενιζέλου στον Παπανδρέου με Εγγονόπουλο, Μπολιβάρ και… ολίγη από Ελιά!

Προανακριτική για Σαμαρά, Δένδια, Αθανασίου ζητεί η Χρυσή Αυγή

Μανιφέστο Παπανδρέου με αιχμές κατά Βενιζέλου και Σαμαρά! «Αυτοί που έσκιζαν τα μνημόνια, τώρα θα αναρωτιούνται τι θα κάνουν χωρίς βαρβάρους»

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε