Σάββατο, 15 Ιουν.
31oC Αθήνα

“Πάμε καλά… Να πετύχουμε το καλύτερο για τη χώρα” – Μήνυμα Σαμαρά στους υπουργούς εν όψει Τρόικας

“Πάμε καλά… Να πετύχουμε το καλύτερο για τη χώρα” – Μήνυμα Σαμαρά στους υπουργούς εν όψει Τρόικας

Ομαδική και συντονισμένη εργασία εν όψει των συναντήσεων με την Τρόικα από τις 2 έως τις 4 Σεπτεμβρίου, στο Παρίσι, ζήτησε ο Αντώνης Σαμαράς από τους εμπλεκόμενους υπουργούς στις διαπραγματεύσεις, προκειμένου να επιτύχουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για τη χώρα.

Ο πρωθυπουργός επικαλέστηκε, μάλιστα, το νέο σημερινό ράλι των ελληνικών ομολόγων για να υπογραμμίσει τη θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Κατά τη σημερινή σύσκεψη, στο Μέγαρο Μαξίμου, έγινε μια πλήρης καταγραφή των δράσεων που πρέπει να υλοποιήσει η ελληνική κυβέρνηση και διαπιστώθηκε ότι περίπου το 80% αυτών των δράσεων, είτε έχει ολοκληρωθεί, είτε βαίνει προς ολοκλήρωση.

Τις επόμενες ημέρες και μέχρι το Παρίσι, θα γίνει μια πιο εξειδικευμένη καταγραφή των δράσεων ανά υπουργείο σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις που θα έχει ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδουβελης με τους εμπλεκόμενους υπουργούς.

Συμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, η επικείμενη αξιολόγηση του ελληνικού οικονομικού προγράμματος πρέπει να σηματοδοτήσει την αλλαγή στάσης της χώρας και την οριστική έξοδο απο την κρίση. “Αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι εντός και εκτός Ελλάδος” είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε δε, ότι κάθε υπουργός γνωρίζει με τρόπο πολύ καθαρό το πλαίσιο, πολιτικό και τεχνικό, στον τομέα ευθύνης του. Ερωτηθείς μάλιστα για τις απολύσεις στο Δημόσιο και πιο συγκεκριμένα για τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδου, διευκρίνησε πως πρέπει να μελετηθεί η σχετική έκθεση αξιολόγησης.

Επανέλαβε πάντως ότι το μήνυμα της κυβέρνησης στους δημοσίους υπαλλήλους θα πρέπει να είναι το αίσθημα της ασφάλειας και να μην τελούν υπό το φόβο της απολύσης.

Κατά τη σύσκεψη, με τους Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελο Βενιζέλο, το παρών έδωσαν οι Γκίκας Χαρδούβελης, Χρήστος Σταϊκούρας, Γιώργος Μαυραγάνης, Γιάννης Βρούτσης, Νίκος Δένδιας, Εύα Χριστοφιλοπούλου, Χαράλαμπος Αθανασίου, καθώς και οι Χρήστος Πρωτόπαπας και Μανώλης Γερακάκης από την επιτροπή παρακολούθησης κυβερνητικού έργου.

Σύμφωνα με πηγές του ΠΑΣΟΚ, στο Παρίσι θα γίνει μια πολιτική συζήτηση, κατά την οποία θα τεθούν ζητήματα που αφορούν τη χώρα και τους Έλληνες πολίτες.

Την ευθύνη της συζήτησης έχει ο Γκίκας Χαρδούβελης, αφού λάβει τις σχετικές οδηγίες και κατευθύνσεις από τους Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελο Βενιζέλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος κατά την τοποθέτησή του εντός της σημερινής σύσκεψης, υπογράμμισε πως δεν υπάρχει κανένα θέμα αλλαγής του ασφαλιστικού και του υφιστάμενου πλαισίου των εργασιακών σχέσεων, κανέναθέμα πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και τις κατοικίες φτωχών και μεσαίων οικογενειών που θα προστατευθούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μια ημέρα νωρίτερα η συνάντηση με την Τρόικα στο Παρίσι

Τη στρατηγική των Παρισίων αποφασίζουν Σαμαράς – Βενιζέλος

“Έκλεισαν” στις έξι οι δόσεις στον φόρο ακινήτων – Τα αγκάθια με την τρόικα

Αυξήσεις σοκ στον ΦΠΑ φέρνουν αυξήσεις στις τιμές – Τι θέλει η τρόικα, τι προτείνει η κυβέρνηση

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε