Τετάρτη, 1 Μαΐ
23oC Αθήνα

Πανικός και… “ουρές” για το νέο κόμμα του Παπανδρέου! Επτασφράγιστα μυστικά το όνομα και το έμβλημα – Αύριο η ιδρυτική διακήρυξη

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

– Το νέο κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου, είναι προ των πυλών
– “Ούτε που το φανταζόμασταν” η απάντηση για το αν υπάρχει ζήτηση για συμμετοχή στα ψηφοδέλτια των εκλογών!
– Κρατούν για… έκπληξη το όνομα και το έμβλημα του κόμματος
– Που θα στηριχθεί η καμπάνια και ποια τα οικονομικά δεδομένα
Γιώργος Πεταλωτής και Φίλιππος Σαχινίδης οι εκπρόσωποι του νέου φορέα
– Διαβάστε αναλυτικά τα δεδομένα της αυριανής διακήρυξης στο μουσείο Μπενάκη

Το νέο κόμμα του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, βρίσκεται στα… σκαριά και αύριο θα γίνουν οι ανακοινώσεις για όλα!

Στο μουσείο Μπενάκη, στις 17:30 το απόγευμα του Σαββάτου, θα γίνει η ιδρυτική διακήρυξη για την ίδρυση του νέου πολιτικού φορέα, με επικεφαλής τον πρώην πρωθυπουργό.

Στην ενημέρωση των δημοσιογράφων, κατέστη γνωστό πως θα είναι μία απλή, πολιτική εκδήλωση, με μοναδικό ομιλητή τον ίδιο τον Γιώργο Παπανδρέου.

Ιδρυτική διακήρυξη και… παρελκόμενα

Η διακήρυξη του νέου κόμματος, όπως και οι πολιτικές θέσεις, το καταστατικό και δάφορα άλλλα κείμενα, θα τεθούν προς δημόσια διαβούλευση.

Δημόσια συνεπάγεται… διαδίκτυο και διάφορους άλλους τρόπους, ενώ όλα αυτά γίνονται ενόψει του συνεδρίου το οποίο και θα πάρει τις τελικές αποφάσεις μετά τις εκλογές.

Όνομα και έμβλημα από… αύριο

Την ίδια ώρα, στο διαδίκτυο είχε διαρρεύσει μία εικόνα η οποία πιθανολογούνταν ως το έμβλημα του νέου κόμματος, κάτι που όμως διαψεύστηκε και όπως σημειώθηκε, το όνομα και το έμβλημα θα ανακοινωθούν στην αυριανή διακήρυξη.

Ακόμη, όπως έγινε γνωστό, τα γραφεία του νέου κόμματος του Γιώργου Παπανδρέου θα βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή, δηλαδή στα… πέριξ του μουσείου Μπενάκη.

“Χαμός” για τα ψηφοδέλτια

Σχετικά με την ανταπόκριση που υπάρχει για το νέο αυτό πολιτικό εγχείρημα του πρώην πρωθυπουργού, σημειώθηκε πως ήταν κάτι… παραπάνω από ενθαρρυντική.

“Ούτε που το φανταζόμασταν” ήταν η χαρακτηριστική απάντηση, σχετικά με την… ζήτηση για συμμετοχή στα ψηφοδέλτια των επερχόμενων, πρόωρων βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου.

Ακόμη, ανακοινώθηκε πως οι Φίλιππος Σαχινίδης και Γιώργος Πεταλωτής, θα είναι οι εκπρόσωποι του νέου κόμματος.

Πως θα γίνει η… “εισροή” από το ΠΑΣΟΚ

Όπως είναι λογικό, στο νέο πολιτικό σχήμα του πρώην πρωθυπουργού, αναμένεται να συμμετάσχουν και αρκετά πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ και σε ερώτηση σχετικά με το πως θα ανακοινωθεί αυτή η συμμετοχή, η απάντηση ήταν πως αυτό είναι “προσωπικό θέμα του καθενός”.

Όποιος, λοιπόν, αποφασίσει να συμμετάσχει στο κόμμα του Γ. Παπανδρέου, θα πρέπει να κρίνει ο ίδιος το πως θα το ανακοινώσει (πχ γραπτή δήλωση, ανακοίνωση κλπ).

Η προεκλογική καμπάνια

Σχετικά με την προεκλογική “μάχη”, πριν την… μάχη της κάλπης, έγινε γνωστό πως θα υπάρχουν ομάδες στήριξης σε ολόκληρη την χώρα.

Ακόμη, η καμπάνια θα στηριχθεί στον Γιώργο Παπανδρέου και την περιοδεία του ανά την χώρα, αλλά και το διαδίκτυο, με το οποίο ο πρώην πρωθυπουργός διατηρεί… πολύ καλές σχέσεις.

Σχετικά τώρα με την χρηματοδότηση της νέας αυτής προσπάθειας, η απάντηση ήταν ενδεικτική: “Ό, τι προαιρείσθε”, κάτι που δείχνει πως θα μπορούν να συμμετάσχουν ενεργά οι ψηφοφόροι του νέου κόμματος.

Τέλος, σχετικά με τον τρόπο επικοιωνίας με τα ΜΜΕ, ειπώθηκε ξεκάθαρα πως αυτό θα γίνεται με γραπτές ανακοινώσεις και πως δεν θα υπάρχουν καθόλου… διαρροές.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε