Τρίτη, 7 Μαΐ
22oC Αθήνα

Παπακωνσταντίνου: Ο Στρος Καν δεν ζήτησε αναδιάρθρωση του χρέους

Παπακωνσταντίνου: Ο Στρος Καν δεν ζήτησε αναδιάρθρωση του χρέους

Τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται αύριο από το διάγγελμα Παπανδρέου στο Καστελλόριζο με το οποίο η χώρα έμπαινε στο Μνημόνιο. Με αφορμή αυτή την “επέτειο” ο τότε υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου με συνέντευξή του διαψεύδει κατηγορηματικά ότι ο επίσης τότε επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν είχε ζητήσει αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Μιλώντας στα ΝΕΑ ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου περιγράφει όλα όσα έγιναν στις 24 Απριλίου του 2010 στην Ουάσινγκτον, μια ημέρα μετά το διάγγελμα Παπανδρέου από το Καστελόριζο.

«Ο Στρος-Καν με κάλεσε σε συνάντηση στο γραφείο του την 24η Απριλίου 2010 στις 7 το πρωί παρουσία του Τρισέ και του Ρεν για να κλείσουμε τις λεπτομέρειες του προγράμματος. Εκεί, Τρισέ και Ρεν απέκλεισαν ρητά οποιαδήποτε συζήτηση για αναδιάρθρωση του χρέους. Ο Στρος-Καν συμφώνησε απολύτως», λεει.

Στα τέλη του Φθινοπώρου του 2010 το ΔΝΤ είχε αρχίσει να συνειδητοποιεί ότι η Ελλάδα δυσκολα θα έβγαινε στις αγορές την επόμενη τριετία για να καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες του Δημοσίου.

Τα υπόλοιπα είναι ιστορία…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μετά το Πάσχα θα απολογηθεί ο Παπακωνσταντίνου και τα ξαδέλφια του για τη λίστα Λαγκάρντ

Γιώργος Παπακωνσταντίνου: Ούτε κρύο, ούτε ζέστη για την μη παραγραφή

136 δικογραφίες στη Βουλή και παρέπεμψαν μόνο τον Παπακωνσταντίνου!

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε