Δευτέρα, 17 Ιουν.
29oC Αθήνα

Παπακωνσταντίνου: Ζήτησε 2 μήνες προθεσμία, του έδωσαν 10 μέρες

Παπακωνσταντίνου: Ζήτησε 2 μήνες προθεσμία, του έδωσαν 10 μέρες

Περιθώριο 10 ημερών έδωσε η Προανακριτική στον πρώην υπουργό Οικονομικών προκειμένου να προετοιμαστεί πριν από την κατάθεσή του για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Στις 4 Ιουλίου το πόρισμα.

Παράταση 10 ημερών ημερών για να καταθέσει στην Προανακριτική Επιτροπή για την υπόθεση της αλλοίωσης της λίστας Λαγκάρντ, έδωσαν τα μέλη της στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Το απόγευμα, το κατώφλι της Επιτροπής πέρασε ο δικηγόρος του πρώην υπουργού Οικονομικών Τάκης Βασιλακόπουλος – και όχι ο κ. Παπακωνσταντίνου όπως ήταν προγραμματισμένο – προκειμένου να υποβάλλει αίτημα παράτασης της κατάθεσης του πελάτη του. Το σκεπτικό της πλευράς του πρώην υπουργού είναι πως η δικογραφία αριθμεί περίπου 19.000 σελίδες και ζήτησε χρόνο για να προετοιμαστεί.

Συγκεκριμένα ζήτησε δύο μήνες και η κατάθεσή του να πραγματοποιηθεί στις 10 Αυγούστου. Τα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής συμφώνησαν από την προηγούμενη εβδομάδα να αποκρούσουν το αίτημα Παπακωνσταντίνου για δύο λόγους…

Ο πρώτος είναι πως το χρονοδιάγραμμα θα έπεφτε για άλλη μία φορά στο κενό και ο προγραμματισμός είναι μέχρι τα τέλη Ιουνίου να εκδοθεί το πόρισμα, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τα θερινά τμήματα της Βουλής.

Ο πιο βασικός όμως λόγος είναι πως τυχόν πρόωρη προσφυγή στις κάλπες ίσως σημάνει και παραγραφή των αδικημάτων με τα οποία βαρύνεται ο πρώην υπουργός Οικονομικών, και κάτι τέτοιο δεν θα ήθελαν να το «χρεωθούν»…!

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου θα είναι ο τελευταίος μάρτυρας και με την κατάθεση του θα σημάνει και το τέλος της προκαταρκτικής διαδικασίας, πριν η Επιτροπή συντάξει το πόρισμα, στις 4 Ιουλίου, και παραπέμψει την υπόθεση στο Δικαστικό Συμβούλιο, το οποίο είναι το αρμόδιο όργανο που θα κρίνει εάν ο κ. Παπακωνσταντίνου θα παραπεμφθεί η όχι, στο Ειδικό Δικαστήριο.

Διαβάστε

Προανακριτική: Τα υπομνήματα των ξαδερφών του Παπακωνσταντίνου με τα οποία αρνούνται να καταθέσουν

Προανακριτική: Δεν προσέρχονται να καταθέσουν οι ξαδέρφες του Παπακωνσταντίνου

Καταθέτουν στην Προανακριτική οι ξαδέρφες Παπακωνσταντίνου

Μετά το πόρισμα φωτιά η Προανακριτική θέλει τον Παπακωνσταντίνου και κατηγορούμενο ως καταχραστή

Πλασκοβίτης για λίστα Λαγκάρντ: “Κακή μνήμη”

Για κακούργημα παραπέμφθηκε ο Γ. Παπακωνσταντίνου με 234 ψήφους – Με δάκρυα στα μάτια δήλωσε αθώος – Η άγρια επίθεση σε Βενιζέλο και Διώτη

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε