Κυριακή, 16 Ιουν.
27oC Αθήνα

Καταθέτουν στην Προανακριτική οι ξαδέρφες Παπακωνσταντίνου

Καταθέτουν στην Προανακριτική οι ξαδέρφες Παπακωνσταντίνου

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου πήρε στα χέρια του τη δικογραφία και αναμένεται να καταθέσει στην Προανακριτική την επόμενη Δευτέρα, σήμερα όμως στην Επιτροπή της Βουλής θα βρεθούν οι ξαδέρφες του Μαρίνα και Ελένη, τις οποίες «καίει» το πόρισμα του ΣΔΟΕ.

Τις επόμενες μέρες, στην Επιτροπή αναμένεται να βρεθούν και οι σύζυγοί τους, ενώ ο πρώην υπουργός Οικονομικών θα καθίσει ξανά απέναντι από τα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής που εξετάζει την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ στο τέλος της εβδομάδας ή στις αρχές της επόμενης. Το πιθανότερο είναι πως θα καταθέσει τη Δευτέρα.

Το πολυαναμενόμενο πόρισμα του ΣΔΟΕ για τα οικονομικών των συγγενών του Γιώργου Παπακωνσταντίνου έβαλε… φωτιά στην υπόθεση. Εντοπίστηκε «μαύρη τρύπα» ύψους 6,3 εκατ. ευρώ

Σύμφωνα με το πόρισμα, οι τέσσερις συγγενείς του κ. Παπακωνσταντίνου ελέγχονται για φοροδιαφυγή, που φθάνει συνολικά στα 6.300.000 ευρώ, την περίοδο 1997-2011.

Ειδικότερα:

Ο Ανδρέας Ρωσσώνης ελέγχεται για το ποσό του 1.457.000 ευρώ.

Ο Συμεών Συκιαρίδης για το ποσό του 1.666.000 ευρώ.

Η Μαρίνα Παπακωνσταντίνου για το ποσό των 193.000 ευρώ.

Η Ελένη Παπακωνσταντίνου για το ποσό των 2.987.000 ευρώ.

Πάντως, και οι τέσσερις έστειλαν δήλωση διαμαρτυρίας προς το ΣΔΟΕ, διότι -όπως υποστηρίζουν- δεν τους δόθηκε προθεσμία δύο μηνών, προκειμένου να προσκομίσουν και άλλα στοιχεία που θα δικαιολογούσαν τα έσοδά τους. Σημειώνεται ότι από το ΣΔΟΕ τούς είχε δοθεί αρχικά προθεσμία 10 ημερών και ζήτησαν να παραταθεί για άλλους δύο μήνες.

Παράλληλα, η Προανακριτική εξετάζει το ενδεχόμενο νέας διεύρυνσης του κατηγορητηρίου κατά του κ. Παπακωνσταντίνου μετά το αδίκημα για απιστία στην υπηρεσία. Με βάση το πόρισμα και τη ζημία του δημοσίου, οι βουλευτές της Επιτροπής θέλουν να δικαστεί ο πρώην υπουργός και ως καταχραστής του Δημοσίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μετά το πόρισμα φωτιά η Προανακριτική θέλει τον Παπακωνσταντίνου και κατηγορούμενο ως καταχραστή

Πόρισμα – φωτιά του ΣΔΟΕ για τους συγγενείς του Γιώργου Παπακωνσταντίνου – Δεν δικαιολογούν πάνω από 6 εκατομμύρια ευρώ!

Πόρισμα – βόμβα! Δεν δικαιολογούνται εκατομμύρια συγγενών του Παπακωνσταντίνου!

Παπανδρέου – Παπακωνσταντίνου τα ήξεραν όλα και δεν έκαναν τίποτα – Αποκαλύψεις από τον πρώην εκπρόσωπο της Ελλάδας στο ΔΝΤ

Για κακούργημα παραπέμφθηκε ο Γ. Παπακωνσταντίνου με 234 ψήφους – Με δάκρυα στα μάτια δήλωσε αθώος – Η άγρια επίθεση σε Βενιζέλο και Διώτη

Το έγγραφο φωτιά που “καιεί” τον Γ. Παπακωνσταντίνου – Πώς η λίστα Λαγκάρντ ήρθε στην Ελλάδα – Τι αποκάλυψε ο πρέσβης μας στο Παρίσι

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε