Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Παπανδρέου:”Εξακολουθείτε να ταυτίζεστε με τον Καραμανλή” – Σαμαράς: “Στο πρόσωπό σας βλέπω τον πρώην πρωθυπουργό”

Παπανδρέου:”Εξακολουθείτε να ταυτίζεστε με τον Καραμανλή” – Σαμαράς: “Στο πρόσωπό σας βλέπω τον πρώην πρωθυπουργό”

Αφορμή η συζήτηση στην «Ώρα του Πρωθυπουργού» της επίκαιρης ερώτησης για την ακρίβεια και την ύφεση στην αγορά που κατέθεσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς προς τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

«Η χώρα χρειάζεται προτάσεις και όχι εντυπώσεις» δήλωσε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση βάζει τις βάσεις «για μια άλλη, βιώσιμη οικονομία, ένα διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης ώστε το 2011 η χώρα να βγει από την ύφεση».

«Κάνουμε έναν μαραθώνιο. Θα αντέξουμε, θα τον κερδίσουμε» δήλωσε ο κ. Παπανδρέου.

«Λουκέτα, ανεργία, κατήφεια παντού είναι η θλιβερή φωτογραφία της οικονομικής πολιτικής σας» απάντησε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Κατά την παρέμβασή του ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «για όλους είναι δύσκολος ο δρόμος της αλλαγής, ιδιαίτερα σε συνθήκες ύφεσης, όμως βήμα-βήμα θα τα καταφέρουμε. Και θα τα καταφέρουμε, όχι με στασιμότητα, όχι χωρίς να αλλάζουμε τίποτα, ούτε με δεήσεις και μαγικά τερτίπια, αλλά με βαθιές αλλαγές». Παράλληλα, κάλεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συνεισφέρει σε αυτή την προσπάθεια. «Να αλλάξετε και να ξεφύγετε από το παρελθόν σας και την υπεράσπιση του προηγούμενου πρωθυπουργού, του κ. Καραμανλή με τον οποίο ταυτίζεστε» είπε.

Ο πρωθυπουργός επέκρινε τη ΝΔ για τη στάση της, λέγοντας ότι ενώ κάνει κριτική για την κατάσταση στην αγορά, όταν η κυβέρνηση προσπαθεί να αλλάξει το αναπτυξιακό μοντέλο «εσείς λέτε πάντα ‘όχι’». Το βασικό θέμα, συνέχισε ο πρωθυπουργός είναι «πώς θα αλλάξουμε το αναπτυξιακό μοντέλο, αυτό που μας έφερε εδώ, που δημιούργησε το έλλειμμα, που δημιούργησε το χρέος».

  Προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Α. Σαμαρά, όταν τον παραίνεσε «να συνεισφέρετε και να φύγετε από τη συνεχή υπεράσπιση του κ. Καραμανλή, με τον οποίο ταυτίζεστε».

«Είπαμε να τιμήσετε την πρωταπριλιά, αλλά όχι κι έτσι. Εν πάση περιπτώσει, χρόνια σας πολλά», απάντησε ο αρχηγός της Ν.Δ. και συνέχισε με μια δήλωση «απεταξάμην του παρελθόντος»:

«Σε εσάς, κύριε Παπανδρέου, βλέπω τον πρώην πρωθυπουργό, γιατί κι εσείς έχετε χάσει την πραγματικότητα. Ξεκολλήστε από το μονότονο παραμύθι ότι φταίει το χθες».

«Εσείς ζείτε την πρωταπριλιά κάθε μέρα, γιατί τις ανάσες είχατε 5,5 χρόνια περιθώριο να τις δώσετε», ανταπάντησε ο Γιώργος Παπανδρέου και πρόσθεσε:

«Εμείς είμαστε εδώ για να απαλλάξουμε τη χώρα από τα βάρη του παρελθόντος. Είμαστε εδώ για να τα αλλάξουμε κι όχι για να κλαίμε τη μοίρα μας, ενώ στις μέρες σας η πρώτη δουλειά της Επιτροπής Ανταγωνισμού ήταν η εμπλοκή με τους κουμπάρους».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε