Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Πέρασε του Χαρδούβελη – Έρχεται το πολυνομοσχέδιο με τις 200 διατάξεις

Πέρασε του Χαρδούβελη – Έρχεται το πολυνομοσχέδιο με τις 200 διατάξεις

Απόψε το πολύ αύριο το πρωί θα κατατεθεί στην Βουλή το πολυνομοσχέδιο και μάλιστα όχι με την μορφή του κατεπείγοντος. Μετά τις συναντήσεις που είχε ο Γκίκας Χαρδουβελης με αντιπροσωπείες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ διευκρινίστηκε ότι το πολυνομοσχέδιο θα ψηφιστεί έως τις 6 Αυγούστου.

Νωρίτερα, αποστάσεις τόσο από το Μέγαρο Μαξίμου όσο και από τον προκάτοχό του, Γιάννη Στουρνάρα πήρε ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης με αφορμή το αν το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα θα κατατεθεί στη Βουλή με την διαδικασία του κατεπείγοντος.

Το να κατατίθενται στη Βουλή νομοσχέδια με τη μορφή του κατεπείγοντος ήταν συνηθισμένη πρακτική επί των ημερών του Γιάννη Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών και ουκ ολίγες φορές, με αφορμή αυτό, η Ολομέλεια είχε μετατραπεί σε… αρένα.

Πηγές από το ΥΠΟΙΚ αναφέρουν ότι ο κ. Χαρδούβελης θέλει να έχει χρόνο στη διάθεσή του για να υποστηρίξει το πολυνομοσχέδιο, άλλωστε είναι το πρώτο νομοσχέδιο που κατατίθεται στη Βουλή με εκείνον υπουργό.

Στο ΥΠΟΙΚ φαίνεται πως υπάρχει δυσαρέσκεια για άλλους υπουργούς οι οποίοι, σύμφωνα με δημοσιεύματα, στέλνουν ημιτελή τα νομοσχέδια στο Οικονομικών, ώστε εκεί να μπουν οι τελικές “πινελιές” και εκεί να ανήκει και η… ευθύνη!

Εν τω μεταξύ, εν όψει του πολυνομοσχεδίου, ο κ. Χαρδούβελης έχει συνάντηση με τους εισηγητές από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. 

Στη συνάντηση μετείχαν οι Απόστολος Βεζυρόπουλος, Κώστας Καραγκούνης και Κώστας Σκρέκας (από ΝΔ) και Γιάννης Κουτσούκος, Παναγιώτης Ρήγας και Κώστας Τριανταφύλλου (από ΠΑΣΟΚ). Επίσης, παρόντες είναι οι Χρήστος Πρωτόπαπας και Γιώργος Κουτρουμάνης, οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι, από πλευράς ΠΑΣΟΚ, με την παρακολούθηση του κυβερνητικού έργου.

Στο νομοσχέδιο, το οποίο θα περιλαμβάνει περισσότερες από 200 διατάξεις, εκτός από τα δύο θέματα του υπουργείου Οικονομικών (κατάργηση ΑΦΜ και εκκαθαριστικών δηλώσεων ΦΠΑ), θα υπάρχει η διάταξη του υπουργείου Εργασίας για την ενοποίηση των επικουρικών ταμείων. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συγκεκριμένη διάταξη θα προβλέπεται και η δυνατότητα δημιουργίας «επαγγελματικών ταμείων» για όσους επιθυμούν να μην ενταχθούν στην ενιαία κοινωνική ασφάλιση. Προς το παρόν, δεν έχουν ενταχθεί στο πολυνομοσχέδιο οι διατάξεις για κατάργηση των φόρων υπέρ τρίτων. Επίσης, υπάρχουν διατάξεις των υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Ανάπτυξης, κλπ.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΣΠΥΡΟΣ ΜΟΥΡΕΛΑΤΟΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κομισιόν: Ποιό Παρίσι; Ο έλεγχος από την τρόικα θα γίνει κανονικά στην Αθήνα! Άγνοια δήλωσε ο αρμόδιος για το ελληνικό πρόγραμμα

10 μέτρα – φωτιά έρχονται με το πολυνομοσχέδιο

Αλλαγές στην αξιολόγηση αποφάσισαν Σαμαράς Βενιζέλος – Το παρασκήνιο για τις κόντρες στην συγκυβέρνηση

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε