Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Αλλαγές στην αξιολόγηση αποφάσισαν Σαμαράς Βενιζέλος – Το παρασκήνιο για τις κόντρες στην συγκυβέρνηση

Αλλαγές στην αξιολόγηση αποφάσισαν Σαμαράς Βενιζέλος – Το παρασκήνιο για τις κόντρες στην συγκυβέρνηση

Τέλος στην ενδοκυβερνητική κόντρα για τις απολύσεις στο Δημόσιο προσπάθησαν να βάλουν με τη σημερινή συνάντηση τους ΣαμαράςΒενιζέλος. Προχωρούν σε διαπραγματεύσεις με την τρόικα για τις 100 δόσεις σχετικά με τις οφειλές σε Ταμεία και Εφορία.

Το πρώτο θέμα στη συνάντηση Σαμαρά Βενιζέλου ήταν οι δημόσιες διαφωνίες στην συγκυβέρνηση για το Δημόσιο.Όπως διαρρέεται και οι δύο συμφώνησαν πως οι κόντρες πλήττουν την εικόνα της συγκυβέρνησης, ενώ λέγεται πως ο Βενιζέλος δήλωσε χαρακτηριστικά: ”Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει στρατηγική αμφιταλαντεύσεων”.

Η ουσία είναι πως και οι δύο πλευρές συμφώνησαν για διορθώσεις, όπου επιτρέπεται στο νόμο για την αξιολόγηση, καθιστώντας σαφές πως δεν σημαίνει αυτομάτως απολύσεις.

Τόσο ο Πρωθυπουργός όσο και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φέρονται αποφασισμένοι να διαπραγματευτούν με την τρόικα το θέμα των 100 δόσεων για οφειλές στο Δημόσιο, δηλαδή προς τα Ταμεία και την Εφορία, και βάζουν μάλιστα ως στόχο εφαρμογής από το φθινόπωρο.

Στο τετ α τετ στο Μαξίμου τέθηκε το θέμα του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα που αύριο θα εισαχθεί στη Βουλή, ενώ θεωρείται πολύ πιθανό πως η μνημονιακή υποχρέωση για τους αιγιαλούς να μπει στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο για τα δάση.

Διαβάστε επίσης:
”Πυροσβεστική” συνάντηση Σαμαρά Βενιζέλου μετά τις ενδοκυβερνητικές συγκρούσεις για το Δημόσιο

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε