Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Προκλητικότατος ο Βρετανός ευρωβουλευτής: Επιστρέψτε στη Δημοκρατία και τη δραχμή και βλέπουμε για τα Μάρμαρα

Προκλητικότατος ο Βρετανός ευρωβουλευτής: Επιστρέψτε στη Δημοκρατία και τη δραχμή και βλέπουμε για τα Μάρμαρα

– Ο Νάιτζελ Φάρατζ μίλησε στην εκπομπή “ΣΚΑΪ” του Νίκου Ευαγγελάτου για τους λόγους που επιτέθηκε στον Έλληνα πρωθυπουργό, στο Ευρωκοινοβούλιο
– “Υποκριτής ο κ.Σαμαράς… Η Ελλάδα κυβερνάται από την Τρόικα
– “Πρέπει να βγείτε από τον ζουρλομανδύα της Ευρωζώνης και να επιστρέψετε στη δραχμή”
– “Στριμώχτηκε” για τα Ελγίνεια: Αν και όποτε…

Μπορεί να συμπάσχει με τους Έλληνες και να αναγνωρίζει τις θυσίες που έχουν κάνει, όντας “εκλωβισμένοι” στις απαιτήσεις της Τρόικας, μπορεί να τα… χώνει στον Αντώνη Σαμαρά, ωστόσο ο Νάιτζελ Φάρατζ προτίμησε τις γενικότητες, όταν… στριμώχτηκε για να απαντήσει στο θέμα της επιστροφής των Μαρμάρων στη χώρα μας.

Ο Βρετανός ευρωβουλευτής δεν δίστασε να επαναλάβει ότι θεωρεί υποκριτή τον Έλληνα πρωθυπουργό, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν είχε την πρόθεση να προσβάλλει τον ελληνικό λαό που περνάει δύσκολα.

“Δεν νομίζω ότι αυτό που είπα ήταν προσβλητικό για τον ελληνικό λαό. Προσβλητική είναι η υποκρισία του Αντώνη Σαμαρά που υποδύεται ότι αντυπροσωπεύει την κυρίαρχη βούληση. Ο λαός έχει μπει σε μια γκρίζα ζώνη και πληρώνει ακριβά και με θυσίες τη συρρίκνωση της οικονομίας. Δεν του έχουν δώσει επιλογή. Ψεύδεται ο κ. Σαμαράς όταν λέει ότι εκπροσωπεί την ελληνική βούληση, γιατί η Ελλάδα κυβερνάται από την Τρόικα”.

Στη συνέχεια ο Φάρατζ υποστήριξε ότι μόνη λύση για να βγει η χώρα μας από την κρίση, είναι η έξοδος από την Ευρωζώνη και η επιστροφή στη δραχμή. “Σας ζήτησαν να κάνετε φοβερές θυσίες για να μείνετε στο… ζουρλομανδύα της Ευρωζώνης. Αν συνεχίσετε να υπακούτε και να κάνετε αυτά που σας λένε, θα πάτε προς την καταστροφή”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: “Θα πρέπει η Ελλάδα να έχει το δικό της νόμισμα. Θα είναι δύσκολα, αλλά θα ανακτήσετε τη δημοκρατία σας. Πιστεύω ότι το κοινό νόμισμα δεν λειτουργεί για την Ελλάδα και είναι υπερτιμημένο. Υπάρχουν πολλοίπο είναι έτοιμοι να επενδύσουν στην Ελλάδα, όταν επιστρέψει στη δραχμή. Θα υπάρξουν άμεσες επενδύσεις, θα παράγετε σε λιγότερο κόστος και θα είστε έτοιμοι να σταθεροποιηθείτε. Είναι πιο επικίνδυνο να παραμείνετε στην Ευρωζώνη, παρά να φύγετε από αυτήν”.

“Μόλις επιστρέψετε στη δραχμή θα έρθω διακοπές στην Ελλάδα”, υποσχέθηκε

Αναφερόμενος σε ποιο ελληνικό κόμμα εκτιμά, επεισήμανε: ” Έχω συναντηθεί με τον Γιώργο Καρατζαφέρη του ΛΑΟΣ. Νομίζω ότι έχει διαφορετικές, εναλλακτικές προτάσεις. Μην ψηφίζετε τα κόμματα που σας έφεραν σε αυτά τα χάλια”.     

“Αν και όποτε…” για τα Μάρμαρα

Τα… δύσκολα για τον Φάρατζ ήρθαν όταν κλήθηκε να απαντήσει για την επιστροφή των Μαρμάρων στη χώρα μας. “Δεδομένης της κατάστασης στην Αθήνα, θα ξέρετε ότι υπήρξαν και κλοπές έργων τέχνης.  Ας έχουμε αυτήν την συζήτηση όταν θα έχετε ανακάμψει, με την επιστροφή της δραχμής και της δημοκρατίας σας. Πιστεύω ότι στο μέλλον με μια εύλογη διαπραγμάτευση να γυρίσουν τα Μάρμαρα στη χώρα σας. Πιστεύω όμως ότι αυτό που ενδιαφέρει το 30% των ανέργων είναι η επιστροφή στην ανάκαμψη και όχι τα Μάρμαρα”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άγρια επίθεση Νάιτζελ Φάρατζ στον Αντώνη Σαμαρά! «Να ονομάσετε το κόμμα σας ΜΗ Δημοκρατία – Δεν κάνεις εσύ κουμάντο, η Ελλάδα είναι υπό ξένη κατοχή!»

 Νάιτζελ Φάρατζ – Νικ Γκρίφιν: Ο ευρωσκεπτικιστής κι ο φίλος της Χ.Α. που επιτέθηκαν στον Σαμαρά (VIDEOS)

 Πριν επιτεθεί στον Σαμαρά είχε χαρακτηρίσει πατσαβούρα τον Ρομπάι

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε