Τετάρτη, 8 Μαΐ
20oC Αθήνα

Σαμαράς: «Πρωτοφανής ολική επαναφορά»

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Απευθυνόμενος και στο εσωκομματικό στρατόπεδο, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μίλησε για ολική επαναφορά της αναγεννημένης παράταξης, μόλις ένα χρόνο μετά τη βαριά ήττα του 2009.

Στις δηλώσεις για την αποτίμηση του αποτελέσματος των αυτοδιοικητικών και περιφερειακών εκλογών, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκρινε ότι ο λαός «αποδοκίμασε την πολιτική του μνημονίου και τιμώρησε το ΠΑΣΟΚ που πέρυσι τον ξεγέλασε και φέτος τον εκβίασε. Όσοι ψήφισαν, στην πλειοψηφία τους, καταδίκασαν την πολιτική του κ. Παπανδρέου. Κι όσοι απείχαν, απέρριψαν τον εκλογικό εκβιασμό του».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε ότι «όσοι στήριξαν το Μνημόνιο πήραν σήμερα το μήνυμα του ελληνικού λαού. Το εκβιαστικό δίλημμα του Πρωθυπουργού δεν κατάφερε να δώσει στο ΠΑΣΟΚ τη «λευκή επιταγή» που επιζητούσε…».

«Η Νέα Δημοκρατία προηγείται στην πλειοψηφία των περιφερειών και των δήμων αλλά και στους περισσότερους νομούς, ενώ πριν από ένα χρόνο προηγούνταν μόλις σε έξι. Το μήνυμα θα ολοκληρωθεί στο δεύτερο γύρο, την επόμενη Κυριακή», είπε ο κ. Σαμαράς και συνέχισε στέλνοντας ένα μήνυμα και στο εσωκομματικό μέτωπο, λέγοντας πως η Νέα Δημοκρατία «κατάφερε σχεδόν να εκμηδενίσει τη διαφορά της με το ΠΑΣΟΚ, μόλις ένα χρόνο μετά τη μεγάλη ήττα του 2009. Ποτέ κόμμα μετά από μια τέτοια ήττα δεν έχει καταφέρει τέτοιας κλίμακας ολική επαναφορά, σε διάστημα ενός χρόνου. Τα ποσοστά της έμοιαζαν αδιανόητα για πολλούς πριν από δυο μήνες, ακόμη και πριν από μερικές μέρες».

«Όμως, οι εκλογές έδωσαν μηνύματα σε όλους. Και σε μας ακόμα. Μόνο που εμείς έχουμε ανοικτά αυτιά για να τα ακούμε. Το αίτημα του λαού είναι αλλαγή πολιτικής. Το αίτημα του λαού πλέον, είναι αλλαγή πολιτικής. Για να βγούμε από την κρίση με ανάπτυξη! Όχι με ασφυξία, όπως σήμερα. Η αναγεννημένη Νέα Δημοκρατία, μέσα από αντίξοες συνθήκες πέτυχε τος στόχους της. Προσφέρουμε εναλλακτική προοπτική και ελπίδα», κατέληξε.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε