Δευτέρα, 17 Ιουν.
26oC Αθήνα

Σαμαράς προς υπουργούς: Διακοπές; Next year! «Τα θέλω όλα έτοιμα μέχρι τέλος Αυγούστου»

Σαμαράς προς υπουργούς: Διακοπές; Next year! «Τα θέλω όλα έτοιμα μέχρι τέλος Αυγούστου»

– «Λύστε μου τα χέρια! Θέλω να είμαι δυνατός στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα» το τελεσίγραφο του Αντώνη Σαμαρά στους υπουργούς του
– Μόνο την εβδομάδα του 15Αυγουστου θα λείψουν οι υπουργοί και για λίγες μέρες
– Σε Ναύπλιο και Πύλο με τη σύζυγό του Γεωργία θα περάσει ολιγοήμερες διακοπές ο πρωθυπουργός
– 21 Σεπτεμβρίου έρχεται στην Ελλάδα η τρόικα, μια μέρα πριν από τις γερμανικές εκλογές…

Το ταξίδι στις ΗΠΑ πέρασε και η κυβέρνηση δηλώνει ικανοποιημένη από τα αποτελέσματά του. Ο Μπαράκ Ομπάμα έστειλε το μήνυμα «όχι άλλη λιτότητα» αλλά τα δύσκολα για την κυβέρνηση δεν έχουν σταματήσει. Ή μάλλον δεν έχουν ξεκινήσει.

Αυτό το καλοκαίρι δεν είναι όπως τα άλλα. Η τρόικα έχει βάλει το μαχαίρι στο λαιμό της κυβέρνησης. Θέλει απολύσεις στο δημόσιο με… αποδείξεις και ονόματα. Θέλει 12.500 δημοσίους υπαλλήλους και καθεστώς κινητικότητας και χιλιάδες άλλους σε διαθεσιμότητα. Και όλα αυτά, τα θέλει μέχρι τον Σεπτέμβριο που θα ξαναέρθει.

Πολλοί πιστεύουν πως μετά τις γερμανικές εκλογές θα έρθει και το νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους

Στις 12 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την εφημερίδα Real News, φτάνουν στην Αθήνα τα χαμηλά κλιμάκια της τρόικας, στις 17 του μήνα τα μεσαία και οι επικεφαλής στις 21 Σεπτεμβρίου, μια μέρα πριν από τις γερμανικές εκλογές.

Σαμαράς: Λύστε μου τα χέρια!

Αυτή τη φορά η κυβέρνηση δε θέλει να πιαστεί αδιάβαστη πουθενά. Και αυτό ήταν το ύφος του… τελεσιγράφου που έστειλε ο Αντώνης Σαμαράς στους υπουργούς της κυβέρνησης, σύμφωνα με την εφημερίδα. Όποια προαπαιτούμενα υπάρχουν πρέπει να έχουν τακτοποιηθεί μέχρι τέλος Αυγούστου!

«Θέλω όσο πιο γρήγορα γίνεται το καθετί. Θέλω τα προαπαιτούμενα πολύ πιο γρήγορα από τα χρονοδιαγράμματα. Ό,τι μπορεί να είναι έτοιμο μέχρι τέλος Αυγούστου. Θέλω να είμαι δυνατός στη διαπραγμάτευση», φέρεται να είπε ο πρωθυπουργός στους υπουργούς του, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Πρώτος στόχος της κυβέρνησης είναι το πρωτογενές πλεόνασμα. Και ελπίζει πως αυτό θα είναι και το μεγάλο της όπλο. Δεύτερος στόχος να αποφευχθεί η λήψη νέων μέτρων στο μεσοπρόθεσμο 2014-2017.

Τα προαπαιτούμενα

Το Μαξίμου θέλει να έχουν «κλείσει» μέχρι τον Σεπτέμβριο τα προαπαιτούμενα για τη δόση του 1 δισ. ευρώ, ανάμεσά τους η αναδιάρθρωση ΕΑΣ – ΕΒΟ – ΛΑΡΚΟ, η πληρωμή των ληξιπρόθεσμων προς ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ για να προχωρήσει η αποκρατικοποίησή τους και η κινητικότητα 12.500 δημοσίων υπαλλήλων.

Διακοπές; 19 Αυγούστου όλοι στις θέσεις τους!

Το πολύ επτά μέρες διακοπές και μετά κάθε… κατεργάρης στο υπουργείο του είναι η εντολή από το Μέγαρο Μαξίμου.
Την εβδομάδα του 15Αυγουστου ο πρωθυπουργός με τη σύζυγό του Γεωργία, θα βρεθούν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους το Ναύπλιο και την Πύλο.

Ο Γιάννης Στουρνάρας θα απουσιάσει από τις 15 μέχρι τις 18 Αυγούστου. Λίγες μέρες διακοπές θα κάνουν και οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Γιάννης Μιχελάκης

Οι υπουργοί έχουν… δηλώνει τις άδειές τους στον γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο και όχι μόνο δήλωσαν πότε θα λείψουν αλλά και ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης τους!
Οι υπουργοί που έχουν… ανοιχτούς λογαριασμούς με την τρόικα θα λείψουν από τις 10 μέχρι τις 17 του μήνα.

Αλλά το διάστημα αυτό, με εντολή Σαμαρά, κανένα υπουργείο δε θα μείνει… ακέφαλο! Αν απουσιάζει ο υπουργός, θα βρίσκεται στην Αθήνα ο αναπληρωτής του. Και όλοι θα είναι πίσω στις θέσεις τους στις 19 Αυγούστου, όταν θα ξεκινήσουν οι πρώτες συσκέψεις ενόψει τρόικας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χολή από τη Bundesbank: «Πολιτικά υποκινούμενη» η δόση στην Ελλάδα – Νέο δάνειο το ‘14

Πίσω από τις κλειστές πόρτες του Λευκού Οίκου – Οι άγνωστοι διάλογοι Ομπάμα – Σαμαρά

«Ανταρσία» Βενιζέλου για τους πλειστηριασμούς – Δεν εξυπηρετεί να «σκοτώσουμε» τα σπίτια κάποιων

Δουλειά ακόμα και τον Δεκαπενταύγουστο ζήτησε ο Α. Σαμαράς από τους υπουργούς

ΣΥΡΙΖΑ: “Καλοκαιρινό ανέκδοτο ότι δεν θα μειωθούν 13ος και 14ος μισθός”

12.500 δημόσιοι υπάλληλοι σε διαθεσιμότητα μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου – Έρχεται το αρνητικό point system στο Δημόσιο

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε