Τρίτη, 21 Μαΐ
23oC Αθήνα

Σφοδρή επίθεση Σαμαρά σε ΣΥΡΙΖΑ: «Τι θ’ απογίνουν χωρίς Μνημόνια να σκίζουν; Τι θ’ απογίνουν χωρίς βαρβάρους;»

Σφοδρή επίθεση Σαμαρά σε ΣΥΡΙΖΑ: «Τι θ’ απογίνουν χωρίς Μνημόνια να σκίζουν; Τι θ’ απογίνουν χωρίς βαρβάρους;»

– «Ο ΣΥΡΙΖΑ ονειρεύεται νεα Μνημόνια – Δεν θα υπάρξουν ούτε νεα Μνημόνια ούτε νεα μέτρα λιτότητας», είπε ο Αντώνης Σαμαράς στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ
– «Είναι οι κήρυκες του διχασμού. Είναι αυτοί που για εχθρό τους έχουν ορίσει την επιτυχία της χώρας»
– «Μέχρι τώρα μας έλεγαν ότι είχαμε τάχα παραδώσει την χώρα στους τοκογλύφους δανειστές. Τώρα μας λένε πως πρέπει να πάμε σε αυτούς και να δανειστούμε με επιτκοιο 1,5%»
– Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία σχέση με εκείνη την ευρωπαϊκή αριστερά που εμπνέει τον σεβασμό

Με συνεχείς αναφορές και επιθέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ ο Αντώνης Σαμαράς εκφώνησε μια καθαρά προεκλογική ομιλία στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του.

Ο κ. Σαμαράς αφού αναφέρθηκε στα όσα έγιναν τα τελευταία 2 χρόνια εξαπέλυσε ασφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης νοσταλγούς του χθες και εκπροσώπους της μιζέριας που είναι κολλημένοι στο άρμα της παρακμής.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι «σύντομα, σε λίγα χρόνια θα βρεθούμε και πάλι στο ίδιο βιοτικό επίπεδο που είχαμε πριν την κρίση αλλά σε πιο στέρεες βάσεις».

«Τώρα που απέφυγε η χώρα τα χειρότερα, τώρα που όλοι διαισθάνονται πως η χώρα γυρίζει σελίδα και αλλάζει εποχή τώρα, κάποιοι δίνουν τον υπέρ πάντων αγώνα για να μην την αφήσουν να σηκωθεί», πρόσθεσε.

Και συνέχισε: «Για εχθρό τους έχουν ορίσει την επιτυχία της χώρας».

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη στιγμή για την πατρίδα, γιατί με πολλές θυσίες ξεπεράσαμε τα πιο δύσκολα και είμαστε κοντά στο να κάνουμε πράγματα που μέχρι πρόσφατα, ορισμένοι τα θεωρούσαν αδιανόητα. Τα πρωτογενή πλεονάσματα, το κοινωνικό μέρισμα, το τέλος της ύφεσης, την ανάκαμψη που πλησιάζει, τα αμφισβητούν οι εκπρόσωποι της μιζέριας, οι κήρυκες του διχασμού, εκείνοι που εχθρό τους έχουν ορίσει την επιτυχία της χώρας.

«Ο λαός υπέφερε πάρα πολύ, αλλά Αργεντινή, όπως κάποιοι θα ήθελαν, δεν γίναμε. Είμαι σίγουρος ότι σε λίγα χρόνια θα έχουμε φθάσει το επίπεδο προ κρίσης» είπε ο πρωθυπουργός και συνέχισε: «Κάποιοι λένε ότι ευημερούν μόνον οι αριθμοί. Πράγματι σήμερα ευημερούν οι αριθμοί αλλά πριν δύο χρόνια δεν ευημερούσαν ούτε οι αριθμοί. Αν βουλιάζουν οι αριθμοί είναι το χειρότερο προμήνυμα ότι σύντομα θα υποφέρουν και οι άνθρωποι. Τώρα σταθεροποιήθηκε η οικονομία και σύντομα θα έχουμε ανάπτυξη, περισσότερες θέσεις εργασίας και περισσότερο εισόδημα. Ποτέ δεν έγιναν τόσο μαζεμένες μεταρρυθμίσεις, ποτέ δεν διορθώθηκαν τόσες αγκυλώσεις. Τώρα που η χώρα αλλάζει εποχή κάποιοι δίνουν τον υπέρ πάντων αγώνα να γυρίσει πίσω η χώρα στην κρίση και στα μνημόνια. Γι αυτό ενοχλήθηκαν τόσο που βγήκαμε στις αγορές», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Δεν θα υπάρξουν νέα μνημόνια ούτε νέα μέτρα λιτότητας»

«Τα δύσκολα πέρασαν, τώρα έχει μόνο προς τα πάνω» είπε επίσης ο πρωθυπουργός.
Ο κ. Σαμαράς είπε ακόμη ότι «η χώρα βρίσκεται σε κρίσιμο μεταίχμιο, σε ιστορικό σταυροδρόμι» και επιτέθηκε εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι όλος ο κόσμος συγχαίρει την Ελλάδα, αλλά μέσα στη χώρα κάποιοι το αμφισβητούν. Είναι είπε, εκφραστές της μιζέριας, «αυτοί που για εχθρό τους έχουν ορίσει την επιτυχία της χώρας».
Θέλουν, είπε, να μας γυρίσουν πίσω στα μνημόνια. Ενοχλήθηκαν που βγήκαμε μόνοι μας στις αγορές. Αλλά τόνισε, «δεν θα υπάρξουν νέα μνημόνια ούτε νέα μέτρα λιτότητας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Βουλευτικές εκλογές αμέσως μετά την ευρωκάλπη;

Αντώνης Σαμαράς: Ζήτησε ισχυρή εντολή για τη… “Νέα Ελλάδα”

Ευρωεκλογές 2014: Μεγαλώνει τη διαφορά στις 2 μονάδες ο ΣΥΡΙΖΑ

Γρηγοράκος (ΠΑΣΟΚ): Θέμα ηγεσίας εαν πάρουμε κάτω από 4%
 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε