Δευτέρα, 6 Μαΐ
21oC Αθήνα

Στα δυο η ΔΗΜΑΡ ενόψει Συνεδρίου λόγω των 58

Ψαριανός
Ψαριανός, Σημίτης, Μπίστης.... ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Το μέλλον της Δημοκρατικής Αριστεράς “παίζεται” στις εργασίες του 2ου Συνεδρίου του κόμματος που ξεκινούν την Πέμπτη, καθώς η έξοδος από την κυβέρνηση συνεργασίας με αφορμή την ΕΡΤ αλλά και η κίνηση των “58” με σκοπό την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς διχάζει στην κυριολεξία το κόμμα.

Η επιτυχημένη μάλιστα εκδήλωση των “58” στο θέατρο ΑΚΡΟΠΟΛ προκάλεσε αμηχανία και εκνευρισμό στην Αγίου Κωνσταντίνου με στελέχη να χαρακτηρίζουν “παραδοξότητα” την πρόταση συνεργασίας συμπολίτευσης (ΠΑΣΟΚ) – αντιπολίτευσης (ΔΗΜΑΡ).

Από την πρώτη στιγμή ο Φώτης Κουβέλης πάντως είχε ξεκαθαρίσει τη θέση του κόμματος απέναντι στο ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου, ωστόσο δεν έχει πείσει σημαντικό κομμάτι της ΔΗΜΑΡ για τις επιφυλάξεις του αφού δεκάδες στελέχη μέχρι τώρα μετείχαν σε εκδηλώσεις των “58” ανά την Ελλάδα ενώ στο ΑΚΡΟΠΟΛ έδωσαν το παρών ο βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός και ο εκρπόσωπος Τύπου του κόμματος Ανδρέας Παπαδόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο Συνέδριο ο κ. Κουβέλης, κατά θα επιμείνει στη γραμμή «κανένας διάλογος με το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου», ενώ στην αντίθετη κατεύθυνση θα κινηθεί ο γραμματέας και βουλευτής Σπύρος Λυκούδης που φλερτάρει με την ιδέα του “πολιτικού γάμου” ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ με πρώτο σταθμό τις ευρωεκλογές.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΡΑΘΙΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Διαμαντοπούλου: Να διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ

Το ΠΑΣΟΚ περνά στην ιστορία… – Το κεντροαριστερό σχήμα που ετοιμάζεται για πρεμιέρα στις ευρωεκλογές

Καυγάς και “μπηχτές” Βενιζέλου και Κουβέλη για την κεντροαριστερά

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε