Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Στα δύο ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις δηλώσεις Δραγασάκη

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI

Προβληματισμό και έκπληξη προκάλεσαν στην Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη οι δηλώσεις του Γιάννη Δραγασάκη ότι μία μελλοντική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα είναι αξιόπιστος συνομιλητής των ευρωπαίων εταίρων – σιγή ασυρμάτου από τον Αλέξη Τσίπρα για τον διαγκωνισμό των αντίπαλων εσωκομματικών φατριών.

Νέες αναταράξεις προκαλούν στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης οι δηλώσεις του προβεβλημένου στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Δραγασάκη, ο οποίος απευθυνόμενος προς Γερμανούς βουλευτές προέβαλε ένα πιο “συστημικό” και σε κάθε περίπτωση πιο μετριοπαθές πρόσωπο του κόμματος έναντι των διεθνών εταίρων της χώρας. Συγκεκριμένα ο κύριος Δραγασάκης διαβεβαίωσε τους Γερμανούς συναδέλφους του ότι μία κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει λύση του οικονομικού προβλήματος εντός της ευρωζώνης και πως το Βερολίνο θα έχει να συνεργαστεί με μία αξιόπιστη κυβέρνηση στην Ελλάδα.

Σε νέα φάση εσωστρέφειας εισέρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις δηλώσεις Δραγασάκη – σε “αναγκαστικη” ανακωχή οι αντιπαλες ομάδες στο κόμμα εν όψει εκλογών

Η αποστροφή του, μάλιστα, ότι για το οικονομικό πρόβλημα της χώρας δε φταίνε οι ξένοι θεωρήθηκε περίπου casus belli για την Αριστερή Πλατφόρμα, στελέχη της οποίας, παρατηρούσαν σε κατ ιδίαν συζητήσεις τους ότι ανάλογες παρεμβάσεις επιτείνουν το κλίμα σύγχυσης για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ στο εκλογικό σώμα και ανατρέπουν εν τοις πράγμασι πάγιες θέσεις του κόμματος για τις καταστροφικές συνέπειες από τον εξωτερικό δανεισμό αλλά και τις ολέθριες επιδράσεις από την επιβολή εσφαλμένων οικονομικών συνταγών.

Οι δηλώσεις Δραγασάκη “ξένισαν” ακόμη και στελέχη, που δεν ασπάζονται τις ριζοσπαστικές θέσεις της Αριστερής Πλατφόρμας και δημιούργησαν πλήθος αποριών σχετικά με τη σκοπιμότητα τους, παραμονές κρίσιμων εκλογικών αναμετρήσεων. Λίγες ημέρες, νωρίτερα, εξάλλου, ο κύριος Δραγασάκης είχε ξαναχτυπήσει υποστηρίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει γίνει ακόμη ενιαίο κόμμα, δήλωση, που εξελήφθη ως ξεκάθαρη βολή κατά της Αριστερής Πλατφόρμας.

Δημόσια αντίδραση δεν υπάρχει από στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας, ωστόσο, στο παρασκήνιο στελέχη της μειοψηφίας δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο οι δηλώσεις Δραγασάκη να αποτελούν το πρελούδιο μίας αποφασισμένης ρήξης της ηγεσίας του κόμματος με την αριστερή πτέρυγα του κόμματος εφ όσον το εκλογικό αποτέλεσμα δεν είναι το επιθυμητό για την Πλατεία Κουμουνδούρου.

Διαβάστε επίσης

Δραγασάκης σε Γερμανούς βουλευτές: «Να διαβεβαιώσετε τον λαό σας ότι θα βρεθούν λύσεις εντός της ευρωζώνης»

 

Η οικονομική ανάλυση του ΣΥΡΙΖΑ για μνημόνιο και πλεόνασμα

 

ΣΥΡΙΖΑ: Τακτική αποκάλυψης του νεου μνημονίου

 

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση αποκρύπτει τη συμφωνία με τους δανειστές

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε