Τετάρτη, 8 Μαΐ
20oC Αθήνα

Στο Μαξίμου ο Προβόπουλος!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI

Η Ενδιάμεση Έκθεση για τη Νομισματική Πολιτική αλλά και εν γένει οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας επί τάπητος στη συνάντηση ΣαμαράΠροβόπουλου

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά έχει αυτήν την ώρα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο άνδρες αναμένεται να προχωρήσουν σε μία επισκόπηση της πορείας της ελληνικής οικονομίας τον τελευταίο χρόνο αλλά και σε μία εκτίμηση για τις προοπτικές της το 2014.

Πολιτική και οικονομική αποσταθεροποίηση φοβάται η Τράπεζα της Ελλάδος εν όψει των διαδοχικών εκλογικών αναμετρήσεων του 2014

Όλα αυτά υπό το φως της Ενδιάμεσης Έκθεσης για τη Νομισματική Πολιτική, που κατέθεσε ο κύριος Προβόπουλος νωρίτερα στη Βουλή και μεταξύ άλλων προβλέπει για το 2014 επιστροφή στην ανάπτυξη, αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,5% και οριακή υποχώρηση της ανεργίας κατά μία ποσοστιαία μονάδα.

Αξιοσημείωτη η αναφορά στην Έκθεση για τους κινδύνους, που εγκυμονεί για την ομαλή πορεία της ελληνικής οικονομίας πιθανή πολιτική και κατ επέκταση κοινωνική αποσταθεροποίηση από τις τουλάχιστον δύο εκλογικές αναμετρήσεις το Μάιο του 2014.

Οι διαπιστώσεις της Τράπεζας της Ελλάδος συμπίπτουν απολύτως με τις πάγιες απόψεις του Αντώνη Σαμαρά, όπως αυτές εκφράστηκαν στην πρόσφατη συνέντευξη του στην εφημερίδα “Καθημερινή”, όπου απέκλεισε εκ νέου το σενάριο πρόωρων εκλογών, χάριν της πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας.

Διαβάστε επίσης

Έκκληση για πολιτική σταθερότητα από την Τράπεζα της Ελλάδος!

Μείναμε από δόση – Φεύγει χωρίς συμφωνία η τρόικα – Όλα θα κριθούν τον Ιανουάριο

Σε νευρικό κλονισμό οι βουλευτές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τους πλειστηριασμούς – Τι θα κανει η κυβέρνηση

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε