Πολιτική

Στοπ στις κατασχέσεις λογαριασμών με νομοθετική ρύθμιση

Τέλος στο φαινόμενο κατασχέσεων καταθέσεων λόγω χρεών προτίθεται να βάλει η κυβέρνηση, όπως είπε στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης.

Μετά τις καταγγελίες στον Συνήγορο του Καταναλωτή ότι οι τράπεζες προχωρούν σε κατασχέσεις καταθέσεων προτείνεται σε πρώτη φάση στους καταναλωτές να δηλώσουν τον λογαριασμό του οποίου οι καταθέσεις θα προστατεύονται μέχρι του ποσού των 1.500 ευρώ.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Νότη Μαριά ο κ. Μαυραγάνης είπε πως η κυβέρνηση είναι σε επαφή με την ένωση ελληνικών τραπεζών και συζητά τα όποια διαδικαστικά ζητήματα έχουν προκύψει προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα.

Στην πρόκληση του κ. Μαριά να κατατεθεί άμεσα νομοθετική ρύθμιση που να δίνει τέλος στις «φάστ τράκ» κατασχέσεις μισθών και συντάξεων από τραπεζικούς λογαριασμούς –όπως είπε-, ο υφυπουργός Οικονομικών διαβεβαίωση τη Βουλή ότι οποιαδήποτε στιγμή χρειαστεί νομοθετική ρύθμιση η κυβέρνηση θα το κάνει άμεσα.

Διαβάστε επίσης:

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γεωργιάδης σε Ακρίτα: Προετοιμαστείτε να έρθετε στο δικαστήριο για τις ανυπόστατες κατηγορίες που εκστομίζετε
«Η ανάρτηση σας θα μείνει στην νεότερη ελληνική Ιστορία ως μνημείο κυνισμού, αυταρχισμού και κυβερνητικής αυθαιρεσίας», απαντησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Άδωνις Γεωργιάδης και Έλενα Ακρίτα 6
Ποινικές κι αστικές συνέπειες για τους δράστες επιθέσεων στα Πανεπιστήμια - Κυρώσεις και στα Ιδρύματα που δεν συμμορφώνονται με τον νόμο
Μέσα στις επόμενες ημέρες οι προτάσεις του υπουργείου Παιδείας για την ασφάλεια στα Πανεπιστήμια. «Οδηγός» τα μέτρα που εφαρμόστηκαν στα γήπεδα
Κυριάκος Μητσοτάκης 13
Μαρινάκης για την έκθεση για την Ελευθερία του Τύπου: Διασπορά fake news από τον ΣΥΡΙΖΑ
«Η Task Force για την Ασφάλεια των Δημοσιογράφων είναι ολοκληρωμένος θεσμός με μηχανισμό πολιτικής διαβούλευσης, συμμετοχή επαγγελματικών ενώσεων, αστυνομίας, δικαστικών λειτουργών και δημοσιογράφων»
Ο Παύλος Μαρινάκης