Κυριακή, 28 Απρ.
17oC Αθήνα

Η εφορία αρπάζει μισθούς και ενοίκια για χρέη στο Δημόσιο

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

122.000 μέτρα αναγκαστικής είσπραξης και 72.505 κατασχέσεις “εις χείρας τρίτων” διατάχθηκαν μέχρι τον Αύγουστο. Τα χρέη προς το Δημόσιο φέρνουν χιλιάδες κατασχέσεις. Οι εφορίες καθημερινά δίνουν από 50 ως και 100 εντολές κατάσχεσης ακόμη και στις πιο λαϊκές περιοχές της χώρας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ απειλούνται με φυλάκιση αυτή τη στιγμή περίπου 18.300 οφειλέτες
ως το τέλος του χρόνου ο αριθμός αναμένεται να φτάσει τις 200.000.
Όμως το μέτρο της φυλάκισης δεν είναι το μόνο για να… πεισθούν οι οφειλέτες του δημοσίου. Οι εφορίες έχουν ξεκινήσει έναν αγώνα αναγκαστικής είσπραξης των χρεών από τα έσοδα των οφειλετών, από ενοίκια μισθούς κλπ

Μισθοί, συντάξεις και ασφαλιστικά βοηθήματα διασώζονται από κατάσχεση μέχρι τα 1.000 ευρώ καθαρά τον μήνα. Κατασχέσεις απαιτήσεων των οφειλετών «εις χείρας τρίτων» όμως προβλέπονται πια και για ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους κάτω από 300 ευρώ.

Σύμφωνα με το “Πρώτο Θέμα” μέχρι τέλος Αυγούστου οι 132 εφορίες είχαν διατάξει 72.505 κατασχέσεις «εις χείρας τρίτων». Ρεκόρ κατέγραψε η ΔΟΥ Χανίων που τον Ιούλιο εξέδωσε 1.524 διαταγές κατάσχεσης και συνολικά 3.354 στο 8μηνο. Η ΦΑΕ Πειραιά, που βρήκε τρόπο να κατασχέσει τις εισπράξεις 3.329 επιχειρήσεων κατευθείαν από τους πελάτες που τους τις όφειλαν και τελικώς αυτές να καταλήξουν στα κρατικά ταμεία. Η ΔΟΥ Μεγάλων Επιχειρήσεων με 3.170 κατασχέσεις και η ΦΑΕ Αθηνών που διέταξε 3.093 κατασχέσεις «εις χείρας τρίτων». Η ΔΟΥ Α’ Κέρκυρας βρίσκεται κάπου στο μέσον της κατάταξης, αλλά 1.022 διαταγές (της) εκδόθηκαν μόλις σε έναν μήνα, τον Ιούλιο!

Πολύ λιγότερες είναι οι κατασχέσεις αυτού του είδους στην «πλούσια» ΔΟΥ Κηφισιάς, αφού δεν ξεπέρασαν τις 2.247 διαταγές στο οκτάμηνο. Αντιθέτως στην Α’ Αθηνών διατάχθηκαν μόλις 332 διαταγές στο οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου, στο Μοσχάτο 94 και στη Σκόπελο μόλις 13.

Διαβάστε επίσης:
Μετά τη Χρυσή Αυγή η “ανώμαλη προσγείωση” από την τρόικα

Καζίνο Λουτρακίου: Δεν κάναμε αίτηση πτώχευσης

Πρόταση Στουρνάρα για 50ετές “ομόλογο σωτηρίας”

“Βάζουν χέρι” στις καταθέσεις ακόμη και για οφειλές σε ΔΕΚΟ ή κλήσεις!

Σόιμπλε: Ανοησίες οι συζητήσεις για κούρεμα του ελληνικού χρέους

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε