Δευτέρα, 3 Ιουν.
33oC Αθήνα

Τα επιχειρήματα της Αθήνας για τον αγωγό φυσικού αερίου – Τι θα κερδίσει η Ελλάδα από τον TAP

Τα επιχειρήματα της Αθήνας για τον αγωγό φυσικού αερίου – Τι θα κερδίσει η Ελλάδα από τον TAP

Με σοβαρά επιχειρήματα ο κ. Σαμαράς προσπάθησε να πείσει τον Αζέρο ομόλογό του να περάσει ο αγωγός TAP από την Ελλάδα, κάτι που θα οδηγήσει σε μεγάλα κέρδη τη χώρα μας και πολλές θέσεις εργασίας!

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο Αζερμπαϊτζάν, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν πως η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Αζέρο Πρόεδρο Ιλχάμ Αλίγιεφ έγινε σε φιλικό και φιλόξενο κλίμα.

Επίσης ανέφεραν ότι οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τα περιθώρια ενίσχυσης της συνεργασίας των δύο χωρών στους τομείς της οικονομίας, της ενέργειας, του τουρισμού και του πολιτισμού.

Ο κ. Σαμαράς επέδωσε στον κ. Αλίγιεφ πρόσκληση του Έλληνα Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια για επίσκεψη στην Αθήνα. Αντίστοιχα ο Αζέρος Πρόεδρος προσκάλεσε τον Έλληνα πρωθυπουργό να πραγματοποιήσει στο μέλλον και επίσημη επίσκεψη στο Αζερμπαϊτζάν.

Ωστόσο, το βασικό θέμα που τέθηκε στην επίσκεψη αυτή αστραπή ήταν η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου TAP και η διακαής επιθυμία της Ελλάδας να περάσει ο αγωγός από τη χώρα μας και σε αυτό ο κ. Σαμαράς είχε αρκετά ισχυρά επιχειρήματα. Το βασικό ήταν η μείωση του κόστους του αγωγού εάν περάσει μέσω της Ελλάδας, αφού θα χρειαστούν λιγότερα χιλιόμετρα μέχρι την Ιταλία.

Η υλοποίηση του αγωγού ΤΑΠ που θα μεταφέρει το φυσικό αέριο του Αζερμπαϊτζαν προς την Ιταλία μέσω Ελλάδας και Αλβανίας ουσιαστικά θα σημάνει και την υλοποίηση μιας μεγάλης επένδυσης η οποία με βάση το ΙΟΒΕ θα επιφέρει στην Ελλάδα προστιθέμενη αξία της τάξης των 18 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με τη μελέτη του ΙΟΒΕ θα δημιουργηθούν από την επένδυση αυτή 4.800 νέες θέσεις εργασίας στα χρόνια λειτουργίας του αγωγού κυρίως σε Μακεδονία και Θράκη, περιοχές συγκεντρώνουν ίσως τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας. 

Η κατασκευή του αγωγού βάζει τη χώρα μας στον ενεργειακό χάρτη καθώς με αυτόν η Ελλάδα μπαίνει στο δρόμο μεταφοράς ενέργειας προς την Ευρώπη ως ένας από τους βασικούς συντελεστές. Η απόφαση πάντως αναμένεται να παρθεί μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στο Αζερμπαϊτζάν για τον αγωγό TAP ο Αντώνης Σαμαράς

18 δισ. το όφελος από τον αγωγό αερίου

Ο Ταμήλος ξαναχτυπά: Αλλους τους στέλνουν στη Νεα Υόρκη κι εμένα στο Αζερμπαϊτζάν!

Σχολείο κατασκόπων άνοιξε στο Αζερμπαϊτζάν

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε