Κυριακή, 5 Μαΐ
22oC Αθήνα

Τι απαντούν Τσακαλώτος και Σταθάκης για τις υπέρογκες καταθέσεις τους

Τι απαντούν Τσακαλώτος και Σταθάκης για τις υπέρογκες καταθέσεις τους

“Αν έχουν στοιχεία, ας τα φέρουν…”, απαντά ο Γιώργος Σταθάκης για τις επενδύσεις χιλιάδων ευρώ σε funds, όπως η BlackRock και η JR Morgan, ενώ ανάλογη ήταν και η τοποθέτηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου, για όσα αναφέρονται για το πόθεν έσχες του.

Μέσω της προσωπικής του σελίδας στο facebook, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ξεκαθαρίζει, μεταξύ άλλων, ότι το μεγαλύτερο μέρος των ποσών δεν αποκτήθηκαν από τον ίδιο:

«Ορισμένες διευκρινίσεις σχετικά με τη «συζήτηση» για το πόθεν έσχες μου:
1) Τα ποσά που επενδύθηκαν δεν αποκτήθηκαν κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής μου θητείας.
2) Το μεγαλύτερο μέρος αυτών των ποσών δεν αποκτήθηκε καν από εμένα. Είναι αποταμιεύσεις του πατέρα μου, στις οποίες κάποια στιγμή έγινα συνδικαιούχος.
3) Ουδέποτε ασχολήθηκα προσωπικά με τη διαχείριση των εν λόγω ποσών».

Για το πόθεν έσχες του, τοποθετήθηκε και ο Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM. Όπως τόνισε: «Ας μας πουν αυτοί και ας μας αποδείξουν ότι έχουμε έστω και μία μετοχή των εταιρειών που λένε, της Blackrock ή της JP Morgan ή όποιας άλλης. Αν έχουν στοιχείο, ας το φέρουν αυτοί που το λένε. Μίλησαν για μετοχές και τον “Ελληνικό Χρυσό” και δεν ξέρω τι άλλο. Αυτά είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας και δεν έχω να πω τίποτε άλλο… Δεν είμαι μέτοχος σε καμία απολύτως εταιρεία στον κόσμο. Αμοιβαία κεφάλαια προφανώς έχω και αυτά εμφανίζονται, αλλά δεν έχουν καμία σχέση. Αν έχω αμοιβαίο κεφάλαιο που είναι δείκτης του Χρηματιστηρίου, αυτό δεν είναι μετοχή. Είναι δείκτης του Χρηματιστηρίου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Χαράτσι στους «πλούσιους» του ΣΥΡΙΖΑ θα βάλει ο Τσίπρας

Σταθάκης: Μεγάλη η ευθύνη της κυβέρνησης για τα κλειστά πανεπιστήμια

Συναγερμός στην κυβέρνηση για τις ψηφοφορίες για Ενιαίο Φόρο Ακινήτων και πλειστηριασμούς

Πλειστηριασμοί: Αντιδρούν οι βουλευτες – Παράθυρο από Χατζηδάκη για αλλαγές

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε