Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Την Πέμπτη η απόφαση για την άρση ασυλίας 9 βουλευτών της ΧΑ

Την Πέμπτη η απόφαση για την άρση ασυλίας 9 βουλευτών της ΧΑ

Την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας για την άρση ασυλίας της Κ.Ο. της Χρυσής Αυγής. Στον Κορυδαλλό κλιμάκιο της Επιτροπής την ερχόμενη Τρίτη προκειμένου να ακούσει τις εξηγήσεις του προφυλακισθέντος αρχηγού και βουλευτών της.

Για την άρση της βουλευτικής ασυλίας – με την κατηγορία της συγκρότησης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης – και για τους υπόλοιπους εννέα βουλευτές της Χ.Α. – που μέχρι σήμερα δεν είναι υπόδικοι συνεδριάζει την Πέμπτη η Επιτροπή Δεοντολίας, ανταποκρινόμενη στο σχετικό εισαγγελικό αίτημα.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη, θα αποφασιστεί αν θα αρθεί ή όχι η βουλευτική ασυλία και για τους: Ελένη Ζαρούλια, Νικόλαο Κούζηλο, Αντώνιο Γρέγο, Πολύβιο Ζησιμόπουλο, Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, Δημήτριο Κουκούτση, Αρτέμη Ματθαιόπουλο και Μιχαήλ Αρβανίτη.

Όσον αφορά στους προφυλακισθέντες Χρυσαυγίτες η Επιτροπή αποφάσισε να ακολουθήσει την τυπική διαδικασία. Θα αιτηθεί από την εισαγγελέα των φυλακών Κορυδαλλού να τους δοθεί άδεια ολίγων ωρών, προκειμένου να έρθουν στη Βουλή να δώσουν εξηγήσεις… Και επειδή αυτό δεν αναμένεται να συμβεί, έχουν προγραμματίσει κλιμάκιο να μεταβεί στις φυλακές την ερχόμενη Τρίτη για να ακούσουν τις εξηγήσεις τους.

Υπενθυμίζεται πως οι ανακρίτριες ζητούν επιπλέον, να απαγγελθούν προσθετές κατηγορίες προς το Νίκο Μιχαλολιάκο για οπλοκατοχά και κατοχή εκρηκτικών (με σκοπό τον εφοδιασμό της εγκληματικής οργάνωσης), ενώ την ίδια κατηγορία αποδίδουν και στους βουλευτές Μίχο, Λαγό, Κασιδιάρη και Γερμενη.

Υπενθυμίζεται ότι οι βουλευτές που είναι ήδη προφυλακισμένοι είναι οι: Ν. Μιχαλολιάκος, Χρ. Παππάς, Γ. Γερμενής, Γ. Λαγός, Ευστ. Μπούκουρας και Π. Ηλιόπουλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το τηλεφωνικό μήνυμα του Χ. Παππά μέσα από τη φυλακή: “Ό,τι και να κάνουν η ιστορία πήρε το δρόμο της”

Ο προφυλακισμένος χρυσαυγίτης βουλευτής Π. Ηλιόπουλος υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Ta sms των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής που ενημέρωναν τον Λαγό για τις επιθέσεις

Τα ποσά που δόθηκαν σε ΛΑΟΣ, ΔΗΜΑΡ και Χρυσή Αυγή για ερευνητικούς σκοπούς

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε