Κυριακή, 28 Απρ.
20oC Αθήνα

Το ΠΑΣΟΚ εναντίον ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ για την χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής

Το ΠΑΣΟΚ εναντίον ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ για την χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής

Η αρνητική στάση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ να μην στηρίξουν τις νομοθετικές πρωτοβουλίες περί αναστολής της κρατικής χρηματοδότησης σε κόμματα που στελέχη τους εμπλέκονται σε εγκληματικές πράξεις έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ.

“Τις τελευταίες μέρες, με αφορμή τις εξελίξεις στο θέμα ΧΑ, επιδιώχθηκε από πολλές πλευρές του πολιτικού φάσματος αλλά και της κοινωνίας, να συγκροτηθεί ένα πανδημοκρατικό, αντιφασιστικό, αντιρατσιστικό, αντιναζιστικό μέτωπο” αναφέρεται σε σχόλιο της Χαρ. Τρικούπη και τονίζεται “Το εγχείρημα φαίνεται να καρκινοβατεί λόγω της συμπεριφοράς ορισμένων πολιτικών δυνάμεων, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ”. 

“Η πρόταση αναστολής της κρατικής χρηματοδότησης κομμάτων των οποίων ο επικεφαλής καθώς και ηγετικά στελέχη του διώκονται για εγκληματικές πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα – σημειώνει το ΠΑΣΟΚ- εκτός από τον ισχυρό συμβολικό του χαρακτήρα ενσαρκώνει την πρόθεση σύσσωμου του πολιτικού κόσμου, όλων των κομμάτων του συνταγματικού τόξου στον αγώνα για την προάσπιση της Δημοκρατίας μας. Συνιστά μια υπόθεση αξιών, θεσμών, κοινωνικής αξιοπρέπειας, συνοχής, και κράτους Δικαίου”.

Και επισημαίνει “Ο ΣYRIZA και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες για πολλοστή φορά με την άρνηση τους να συνεργαστούν σε αυτό το τόσο σοβαρό ζήτημα αποδεικνύουν ότι εξακολουθούν να έχουν ως προτεραιότητα τις απειλές κατά της Δημοκρατίας”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στελέχη ΠΑΣΟΚ κατά Σαμαρά

ΠΑΣΟΚ για Χρυση Αυγή: Μια εγκληματική οργάνωση δεν μπορεί να υπαγορεύσει τις εξελίξεις

Προτάσεις ΠΑΣΟΚ για σχολεία και 28η Οκτωβρίου… κατά νεοναζισμού

Ποιοι είναι οι 18 Γραμματείς των Τομέων Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε