Σάββατο, 27 Απρ.
19oC Αθήνα

Τρέχουν στο ΠΑΣΟΚ να προλάβουν το κόμμα των διεγραμμένων

Τρέχουν στο ΠΑΣΟΚ να προλάβουν το κόμμα των διεγραμμένων

Στελέχη που είναι δίπλα στον Βενιζέλο ζητούν επίσπευση των διαδικαστιών για νέο πρόεδρο. Φοβούνται την δημιούργία κόμματος από την Λούκα Κατσέλη και Χάρη Καστανίδη.

Μπορεί αριθμητικά οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που καταψήφισαν το Μνημόνιο να είναι λιγότεροι από εκείνους της ΝΔ, όμως τα ονόματα που ακούστηκαν να λένε όχι ή να δηλώνουν παρών είναι βαρύγδουπα για τον χώρο τους.

Στελέχη με ιστορία, όπως η Λούκα Κατσέλη, η Βάσω Παπανδρέου, ο Χάρης Καστανίδης  κ.α. Και αυτά τα στελέχη ήταν πολύ κοντά στον Γ.Παπανδρέου, οι δυο εκ των τριών κυβέρνησαν μαζί του και θεωρήθηκαν άνθρωποι στους οποίους ακούμπησε στις δύσκολες στιγμές. Εκτός από χθες.

Αυτοί οι άνθρωποι, βλέποντας ότι η εικόνα του Γ.Παπανδρέου ξεθωριάζει, θεωρούν εαυτούς θεματοφύλακες του ΠΑΣΟΚ που εκπροσωπεί ο Γ.Παπανδρέου.

Έτσι, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ακούγεται πολύ έντονα η δημιουργία ακόμα και κομματικού σχηματισμού με επικεφαλής την Λούκα Κατσέλη.

Και μαζί με αυτούς είναι και άλλοι εκ των διαγραφέντων όπως οι βουλευτές που συνυπέγραψαν το κείμενο μαζί με τον Χ. Καστανίδη, οι Λάμπρος Μίχος, Κυριακή Τεκτονίδου, Μαρία Κυριακοπούλου, Ηλίας Θεοδωρίδης και Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος.

Μάλιστα φαίνεται πως ο Ευάγγελος Βενιζέλος σύμφωνα με πληροφορίες θέλει να επισπευσθούν οι διαδικασίες για εκλογή νέου προέδρου ώστε να μην προλάβουν όσοι έχουν διαγραφεί να “ετοιμάσουν” ενά νέο κομματικό χώρο, που θα μπορούσε να διασπάσει ακόμη περισσότερο το ΠΑΣΟΚ, και ειδικά γύρω από το πρόσωπο της Λούκα Κατσέλη.

Δεν μπορεί να εξαιρέσει κανείς και τον Σπύρο Κουβέλη για το ποια θα είναι η επόμενη κίνηση του, ο οποίος έχαιρε μεγάλης εκτίμησης από τον Γ. Παπανδρέου.

Κάποιοι βέβαια, λένε οι δημοσκοπήσεις δεν υπήρχε περίπτωση να επανεκλεγούν. Άρα, πρέπει να ακολουθήσουν πιο αριστερή διαδρομή και ίσως να συμπορευθούν και κάποιοι με τον Φώτη Κουβέλη.

Όπως και να έχουν τα πράγματα, το ΠΑΣΟΚ δεν είναι όπως ήταν πριν 24 ώρες. Είναι βαθιά πληγωμένο και έχει απωλέσει την δεδηλωμένη.

Ισως γι΄αυτό και σήμερα ο υπουργός Υγείας και υπαρχηγός του Ευάγγελου Βενιζέλου, Ανδρέας Λοβέρδος ζήτησε επιτάχυνση των διαδικασιών για την αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ.

«Μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup, ο Γιώργος Παπανδρέου πρέπει να δρομολογήσει τις διαδικασίες για την αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, να συγκαλέσει το Πολιτικό Συμβούλιο και να αναπροσαρμόσει τις ημερομηνίες που έχει προσδιορίσει» είπε, μιλώντας στον Real FΜ, επισημαίνοντας ότι μετά τις χθεσινές διαγραφές και τη δική του προ ημερών κίνηση υπάρχει μόνο ένας υποψήφιος.

Κληθείς να σχολιάσει τις διαγραφές των συναδέλφων του, σημείωσε ότι ήταν από αυτούς που είπε στον Γ. Παπανδρέου να ξεκαθαρίσει με ποιο τρόπο θα κατέβει η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ στην ψηφοφορία.

Απαντώντας εξάλλου σε σχετική επισήμανση, ο υπουργός Υγείας χαρακτήρισε σημαντικό το γεγονός της διαγραφής 45 βουλευτών από τις κοινοβουλευτικές τους ομάδες, ωστόσο, όπως υπογράμμισε, «πολύ σημαντικό είναι και το 199 και το 201», αναφερόμενος στους συναδέλφους του που είπαν «ναι» στο νέο μνημόνιο.

Μετά τη χθεσινή συνεδρίαση της Ολομέλειας, τόνισε, τίποτα δεν θα είναι όπως ήταν πριν, ενώ για το χρόνο των εκλογών, εκτίμησε πως μια λογική ημερομηνία θα ήταν μέσα στον Απρίλιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Διαγραφέντες ΝΔ: “Δεν θα μείνουμε άπραγοι” – Τι ετοιμάζουν

 

Π.Καψής: “Εκλογές στα τέλη Απριλίου” -” Έρχονται διαβολοβδομάδες”

Άλλαξε ο κοινοβουλευτικός χάρτης – Ένας στους 5 βουλευτες ή άλλαξε κόμμα ή δεν είναι πια βουλευτής

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε