Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Τσίπρας: Ο Σαμαράς κρύβεται πίσω από τις κουρτίνες του Μαξίμου

Τσίπρας: Ο Σαμαράς κρύβεται πίσω από τις κουρτίνες του Μαξίμου

«Η υπομονή του λαού εξαντλείται και στις 18 και 25 Μαΐου θα στείλει μήνυμα αλλαγής και ανατροπής στους “τρομοκράτες” του», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του, σε ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στον Αντώνη Σαμαρά και τον κατηγόρησε ότι «κρύβεται πίσω από τις κουρτίνες του Μαξίμου» και αρνείται τον διάλογο μαζί του.

«Πού είναι ο πρωθυπουργός, που είναι κ. Σαμαράς; Μπήκε η άνοιξη και δεν έχει ξεμυτίσει από το Μαξίμου, να τον δει λίγο ο ήλιος, το φως της ημέρας. Δεν τολμά να βγει να συνομιλήσει με τον λαό, με τους πολιτικούς του αντιπάλους. Κυκλοφορεί μονάχα στο απολύτως προφυλαγμένο και αποστειρωμένο περιβάλλον. Υπάρχει μόνο σε άρθρα σε Κυριακάτικες εφημερίδες, σε διαγγέλματα, στα κανάλια και στις δημοσκοπήσεις της διαπλοκής», είπε ο κ. Τσίπρας.

Κάλεσε εκ νέου σε τηλεοπτική αναμέτρηση τον κ. Σαμαρά, είπε ότι «κρύβεται γιατί φοβάται» και σημείωσε πως είναι «ακατάλληλος για πρωθυπουργός, ο καταλληλότερος της διαπλοκής και της Τρόϊκας».

Και συνέχισε: «Δεν είναι η πρώτη φορά που αποφεύγει τον πραγματικό διάλογο, σαν ο διάολος το λιβάνι.Το ίδιο έκανε και τον Μάη του 2012, το ίδιο έκανε και τον Ιούνιο του 2012.Απέρριψε πάλι την πρόταση μας για δύο πραγματικούς και εξαντλητικούς τηλεοπτικούς διαλόγους.

Μας παρέπεμψε στον κ, Γιούνκερ.Γιατί αλήθεια;Αυτοί δε μας λένε ότι ο κος Σαμαράς είναι το δυνατό τους χαρτί;Αυτοί δε μας λένε ότι είναι ο καταλληλότερος; Γιατί ο καταλληλότερος είναι τελικά τόσο ακατάλληλος να κάνει ότι κάνουν σε όλο το πολιτισμένο κόσμο οι πολιτικοί αρχηγοί;

Να συζητάει και να διαλέγεται δημόσια, στη Βουλή και στη τηλεόραση, με τους πολιτικούς του αντιπάλους.Την απάντηση τη ξέρουν και τα μικρά παιδιά.Γιατί μπροστά στα μάτια των πολιτών και χωρίς τη προστασία των γραπτών μονολόγων, θα φανεί η ένδεια των επιχειρημάτων του.Και όλοι θα καταλάβουν πόσο ακατάλληλος να μας κυβερνά είναι ο καταλληλότερος της τρόικας και της διαπλοκής.

Γιατί εκεί δεν θα έχει την προστασία των δημοσιογράφων της διαπλοκής.Εκεί δεν θα μπορέσει να κρύψει την γύμνια των θέσεών του και την πραγματικότητα της βαρβαρότητας που δημιούργησε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Süddeutsche Zeitung: “Λαϊκιστής ο Τσίπρας”

Απάντηση Θεοδωράκη στον Τσίπρα και κάλεσμα για συμμετοχή σε debate

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν αξίζει στους Έλληνες πρωθυπουργός σαν τον Σαμαρά

Α. Τσίπρας από Μυτιλήνη: Go back κυρία Μέρκελ και κύριε Σόιμπλε

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε