Τετάρτη, 1 Μαΐ
18oC Αθήνα

Απάντηση Θεοδωράκη στον Τσίπρα και κάλεσμα για συμμετοχή σε debate

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία, ο Σταύρος Θεοδωράκης απάντησε στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος σε τηλεοπτική του συνέντευξη, κατηγόρησε το Ποτάμι ότι κάνει ανιτπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ και όχι στην κυβέρνηση, όπως θα έπρεπε.

Ο επικεφαλής του κόμματος “Ποτάμι”, είπε: ” Δεν είναι ενημερωμένος αλλά δεν του κρατώ κακία. Με τόσες αναποδιές που συμβαίνουν τις τελευταίες εβδομάδες στον ΣΥΡΙΖΑ είναι λογικό να ασχολείται κυρίως με το τι διαφορετικό λένε κάθε μέρα τα στελέχη του και όχι με τα όσα λέει το Ποτάμι. Για να τον διευκολύνω, λοιπόν, θα θυμίσω αυτό που είπα από την πρώτη στιγμή. Την χώρα δεν μπορεί να την σώσουν αυτοί που ευθύνονται για το ναυάγιό της. Και το χρέος είναι έργο των δικών τους κυβερνήσεων. Αυτό όμως δεν απαλλάσσει από τις ευθύνες του τον ΣΥΡΙΖΑ”.

“Η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ έριξαν τη χώρα στα βράχια”

Ο κ. Τίπρας, είχε σημειώσει, επίσης,  πως το Ποτάμι δε ζητά εκλογές και στο αν αυτό αποτελεί έμμεση στήριξη στην κυβέρνηση, ο κ. Θεοδωράκης απαντά: “Το Ποτάμι δεν ζητάει εκλογές για λόγους πρωτίστως σοβαρότητας. Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας εκλογές τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, δύο χρόνια τώρα, τι έχουν καταφέρει; Η χώρα δεν μπορεί να ζει σε μια οιονεί προεκλογική ατμόσφαιρα. Η οικονομία παραπαίει και όλες οι λύσεις αναβάλλονται. Θα ήταν λοιπόν ύψιστη υπηρεσία προς την κοινωνία αν τα κόμματα έλεγαν «εκλογές γίνονται κάθε 4 χρόνια» όπως συμβαίνει σε όλα τα άλλα κανονικά ευρωπαϊκά κράτη”.

Στο ενδεχόμενο συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με το Ποτάμι, το οποίο ο κ. Τσίπρας δεν απέκλεισε, λέγοντας συγκεκριμένα “ποτέ μη λες ποτέ”, ο Σταύρος Θεοδωράκης σχολίασε πως “έχει δίκιο ο Αλέξης Τσίπρας, «στη ζωή ποτέ δεν λες ποτέ». Στην πολιτική όμως πρέπει να λες «πότε» και «πώς». Η κοινωνία δεν θα βγει από αυτή την κρίση αν δεν υπάρξουν δυνατές κυβερνήσεις συνεργασίας. Ούτε το «25% δεξιά» αλλά ούτε το «25% αριστερά» θα σώσει τη χώρα. Αλλά όντως είναι νωρίς γι’ αυτή την κουβέντα. Ο διάλογος τώρα ξεκινά”.

Τέλος, ο επικεφαλής του Ποταμιού κάλεσε ανοιχτά τους κ.κ. Σαμαρά και Τσίπρα “να δεχτούν να γίνουν ντιμπέιτ. Ας αποφασίσουν αυτοί τον τρόπο και εμείς θα είμαστε παρόντες. Χωρίς να βάζουμε κανέναν όρο” και συμπλήρωσε: “Καλό θα ήταν τις εβδομάδες που απομένουν τα παλιά κόμματα εξουσίας να δεχτούν να γίνουν δημόσιες αντιπαραθέσεις για όλα τα ευρωπαϊκά θέματα. Δεν έχουν βαρεθεί τους μονόλογους;”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θεοδωράκης: “Δεν έχω καμία όρεξη να ασχοληθώ με το Λαζόπουλο”

Σκληρή επίθεση Λαζόπουλου σε Θεοδωράκη: “Δε βουτάω σε βρώμικα ποτάμια”

O ΣΥΡΙΖΑ απαντά στο όχι για debate: Φοβάται όπως ο διάολος το λιβάνι

Τσίπρας: Γιατί δεν πάω στο αποψινό ντιμπέιτ για την Κομισιόν

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε