Πολιτική

Τσίπρας: τρεις κάλπες με στόχο τη Νίκη – Λαφαζάνης: να μη γίνουμε ΠΑΣΟΚ

Επικεφαλής της προ-εκλογικής εκστρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και στις αυτοδιοικητικές εκλογές θέτει εαυτόν ο Αλέξης Τσίπρας, μιας εκστρατείας που ξεκινά την Δευτέρα από το Θέατρο ΑΚΡΟΠΟΛ με το σύνθημα «Τρεις κάλπες, μία επιλογή: Να νικήσουμε!» στο πλαίσιο κεντρικής πολιτικής εκδήλωσης με τον ίδιο ομιλητή και έχοντας στο πλευρό του την υποψήφια Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου και τον υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

Μετά τον αρχικό προβληματισμό για τις επιπώσεις στην εικόνα και την δυναμική του κόμματος εξαιτίας των εσωκομματικών και όχι μόνο τριβών για τις υποψηφιότητες Θ. Καρυπίδη και Ο. Βουδούρη, στη Κουμουνδούρου λόγω της αναταραχής και στη “δεξιά” πολυκατοικία υπάρχει πλέον αισιοδοξία ότι οι υποψήφιοι που στηρίζει, ιδίως στην περιφέρεια Αττικής και στο δήμο Αθηναίων που κλέβουν και τις εντυπώσεις την Κυριακή των εκλογών έχουν πολλές πιθανότητες να περάσουν στον δεύτερο γύρο.

Πάντως σήμερα αναμένεται να συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος σε μια προσπάθεια να κλείσουν τα τραύματα που άνοιξαν οι υποψηφιότητες Καρυπίδη και Βουδούρη, σύμφωνα ωστόσο με πληροφορίες στελέχη της “Αριστερής Πλατφόρμας” είναι αποφασισμένα να επιμείνουν στη γραμμή “όσοι ψήφισαν το μνημόνιο δεν μπορεί να είνα υποψήφιοι” του κόμματος και την “πλειοψηφία” να επιμένει στην επιλογή του Ο. Βουδούρη στην Πελοπόννησο.

Η αντιπαράθεση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ πάντως ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών ανέδειξε το ζήτημα των “συμμαχιών” και των “συνεργασιών” του κόμματος για τις οποίες η “Αριστερή Πλατφόρμα” υπό τον Παναγιώτη Λαφαζάνη διαφωνεί πλήρως με την στρατηγική Τσίπρα στο θέμα αυτό κρούοντας μάλιστα τον κώδωνα της…“πασοκοποίησης”!

Ειδικότερα μέσω της ιστοσελίδας iskra.gr, ο Νο2 της “Πλατφόρμας”, δημοσιογράφος Αντώνης Νταβανέλλος εκφράζει τη έντονη αντίθεση του στην επιχείρηση «διεύρυνσης» του ΣΥΡΙΖΑ.

“Το “άνοιγμα” του ΣΥΡΙΖΑ προς τα θραύσματα του μνημονιακού στρατοπέδου δεν αποτελεί πολιτική συμμαχιών ενός ριζοσπαστικού αριστερού ρεύματος, που έχει ως στόχο μια ουσιαστική ανατροπή μέσα από την ανάδειξη μιας κυβέρνησης της Αριστεράς” τονίζει ο κ. Νταβανέλος και επισημαίνει ότι “Η σύμπλευση με τέτοιες προσωπικότητες ή ομάδες δεν ενισχύει “αντικειμενικά” το ρεύμα του ΣΥΡΙΖΑ, αντίθετα είναι πιθανό να προκαλεί ρωγμές στις σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με πραγματικά πλατειά κοινωνικά ακροατήρια, ακόμα και να προκαλεί ρωγμές στον κορμό των κεκτημένων δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα να αποδεικνύεται στο τέλος της ημέρας ως μια αποσυσπειρωτική και όχι συσπειρωτική πολιτική”.

Κατά τον κ. Νταβανέλο “Με αυτή την έννοια η πολιτική της “αμφίπλευρης διεύρυνσης” είναι πιθανόν να αποδεικνύεται στο τέλος ως πολιτική επιπολαιότητα και όχι ως συγκροτημένη πολιτική συμμαχιών” και υπογραμμίζει “Οι δημοσκοπήσεις μας προειδοποιούν ότι το ασθενέστερο σημείο του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο φόβος μεγάλων λαϊκών τμημάτων για το ενδεχόμενο μιας “πασοκοποίησης” του ΣΥΡΙΖΑ”

Διαβάστε επίσης:



Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε την ΕΡΤ και ενημερώθηκε για τη νέα υπηρεσία αυτόματου υποτιτλισμού των δελτίων ειδήσεων
Ο Πρωθυπουργός δήλωσε απολύτως ανοιχτός στην αναπροσαρμογή των απολαβών του προσωπικού της ΕΡΤ, καλύπτοντας μέρος της διαφοράς στις αμοιβές με τους ιδιωτικούς σταθμούς
Επίσκεψη του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΕΡΤ
«Η δικαστής Ιρένα Γκιόκα που με καταδίκασε είχε καταδικαστεί στην Ελλάδα για πλαστογραφία» καταγγέλλει ο Φρέντι Μπελέρης
«Γι' αυτό ζητώ την αναθεώρηση των αποφάσεων που με φυλάκισαν για 16 μήνες και μου στέρησαν τη Δημαρχία της Χειμάρρας», εξηγεί ο Βορειοηπειρώτης ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας
Φρέντι Μπελέρης
Πώς λειτουργεί το Kids Wallet, πώς το κατεβάζουμε - «Οι γονείς να το χρησιμοποιούν με σύνεση και να μην το μετατρέψουν σε εργαλείο κατασκοπείας»
Το Kids Wallet, που είναι διαθέσιμο σε Apple Stores και Google Play, είναι το σημαντικότερο μέτρο της Εθνικής Στρατηγικής κατά της βίας και της παραβατικότητας ανηλίκων
Η εφαρμογή Kids Wallet
5