Δευτέρα, 17 Ιουν.
27oC Αθήνα

Βενιζέλος: Να καταργηθεί η τρόικα

Βενιζέλος: Να καταργηθεί η τρόικα

Την κατάργηση της τρόικας πρότεινε στην εισήγησή του προς το Πολιτικό Συμβούλιο, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Με αφορμή την σημερινή επέτειο της διακήρυξης του Ρομπέρ Σουμάν που θεωρείται η γενέθλια πράξη της ευρωπαϊκής ενοποίησης ο κ. Βενιζέλος είπε τα εξής:

“Σήμερα, 9 Μαΐου, η Ευρώπη γιορτάζει την επέτειο της διακήρυξης του Ρομπέρ Σουμάν πού έθεσε πριν 63 χρόνια -μόλις πέντε χρόνια μετά το τέλος του πολέμου- τις πολιτικές βάσεις της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, με πρώτο βήμα την συγκρότηση της Ευρωπαϊκής Κοινότητας Άνθρακα και Χάλυβα.
Αυτή την ημέρα, σε όλες τις χώρες – μέλη της ΕΕ, οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές και Δημοκράτες θέτουμε στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης την επιτακτική ανάγκη η Ευρώπη να βρει ξανά την κοινωνική και πολιτική της ισορροπία σε σχέση με την νομισματική και χρηματοοικονομική της διάσταση.
Η κατάργηση της τρόικας, ώστε να λειτουργήσει το θεσμικό σύστημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι η πιο κρίσιμη πρόταση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών για τις χώρες που είναι εντεταγμένες σε προγράμματα προσαρμογής.”

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι αντί για τη σημερινή τρόικα, οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές και Δημοκράτες προτείνουν τη συνεργασία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όχι μόνο με την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, αλλά και με την Διεθνή Οργάνωση Εργασίας.

Εξίσου σημαντική είναι η πρόταση να αποκτήσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τις αρμοδιότητες που του αναλογούν, ως προς προς τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθεροτητας (ESM).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ποιος είπε ότι μπορεί να καταργηθεί η Τρόικα

«Πόρτα» ΔΗΜΑΡ σε Βενιζέλο: Θα κατέβουμε μόνοι μας στις ευρωεκλογές

Βενιζέλος σε Παπανδρέου: Το ΠΑΣΟΚ θα μετέχει όπου θέλω εγώ

Στροφή Βενιζέλου προς… ΣΥΡΙΖΑ!

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε