Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

“Βλέπουν” Στουρνάρα για ΤτΕ και Οικονομίδη για το Οικονομικών – Όλα τα νέα δεδομένα ενόψει ανασχηματισμού

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

– Το όνομα του προσωπικού φίλου του Α. Σαμαρά, καθηγητή Ν. Οικονομίδη “παίζει” τις τελευταίες ώρες για το υπουργείο Οικονομικών
– Πληροφορίες μιλούν και για τον καθηγητή Γιάννη Μουρμούρα
– Πιθανό να “σπάσει” το υπουργείο Οικονομικών
– Λαφαζάνης: πρόσωπο ευρείας αποδοχής για την Τράπεζα της Ελλάδος
– Οι καραμπόλες που κρίνουν τα χαρτοφυλάκια και τα πρόσωπα – έκπληξη της τελευταίας στιγμής
– Όλα δείχνουν ότι οι ανακοινώσεις για τον ανασχηματισμό θα γίνουν μετά το μεσημέρι σήμερα

Και η ονοματολογία συνεχίζεται, ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με τον υπουργό Οικονομικών.

Ένα είναι το δεδομένο πάντως. Ακόμη κανείς δεν έχει λάβει τηλεφώνημα. Όλα δείχνουν ότι υπάρχουν διαβουλεύσεις μέχρι την τελευταία στιγμή.

Από το Μαξίμου δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη τα τηλεφωνήματα προς τους υποψήφιους για το νέο υπουργικό συμβούλιο.

Περισσότερα από 20 ονόματα “παίζουν” για τον επερχόμενο ανασχηματισμό. Όλοι μιλούν για τη… μεγάλη σφαγή υπουργών και ιδίως υφυπουργών που … έλαμψαν δια της απουσίας τους από το κυβερνητικό έργο.

Ο Ανασχηματισμός για να έχει ουσία, λένε στελέχη του Μαξίμου, θα πρέπει να είναι ριζικός και σε πολλά επίπεδα.

Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να δώσει το στίγμα της αλλαγής πολιτικής, τόσο στην οικονομία όσο και στις δομές του Κράτους. Τα ονόματα που παίζουν από χθες τη νύχτα είναι τα ονόματα των καθηγητών κυρίων Οικονομίδη και Μουρμούρα, ωστόσο κανείς δεν αποκλείει το σπάσιμο του υπουργείου στα δύο με το όνομα του κ. Σταϊκούρα να “παίζει”.

Στα τηλέφωνα Α. Σαμαράς και Δ. Σταμάτης

Τόσο προσωπικά ο Πρωθυπουργός όσο και ο Δ. Σταμάτης θα ξεκινήσουν τα τηλέφωνα για να ενημερώσουν τα στελέχη για τις θέσεις που θα καταλάβουν στο νέο υπουργικό συμβούλιο.
Πολλά, όπως κάθε φορά θα εξαρτηθούν από τις θετικές ή πιθανώς από τις αρνητικές απαντήσεις των στελεχών, ωστόσο όλα δείχνουν ότι η προεργασία έχει γίνει και σήμερα μένει μόνο η τυπική διαδικασία.
Όλα δείχνουν ότι μέχρι το μεσημέρι θα έχουν όλοι ενημερωθεί και αμέσως μετά θα υπάρξουν και οι ανακοινώσεις έτσι ώστε αύριο το πρωί να υπάρξει η ορκωμοσία του νέου Υπουργικού Συμβουλίου και αμέσως μετά η αλλαγή των χαρτοφυλακίων.

Ο νέος “Τσάρος” της Οικονομίας

Αργά τη νύχτα και μετά την αναχώρηση του Α. Σαμαρά από το Μαξίμου ένα ακόμη όνομα προστέθηκε στη μακρά λίστα με τους υποψήφιους για τη θέση του υπουργού Οικονομικών με τον Γ. Στουρνάρα πλέον να θεωρείται βέβαιος για τη θέση του διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας. Ουσιαστικά λέγεται ότι ο κ. Οικονομίδης, ο κ. Στουρνάρας ως διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και οι κύριοι Λαζαρίδης και Παπασταύρου θα είναι η τετράδα που θα αναλάβει και το δίσκολο έργο της διαπραγμάτευσης του χρέους.
Την ίδια ώρα όμως ακούγεται από άλλους το όνομα του καθηγητή Γιάννη Μουρμούρα για τη θέση του Ι. Στουρνάρα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να βρει κοινό τόπο με την κυβέρνηση στην επιλογή ενός προσώπου κοινής αποδοχής για τη θέση του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδας καθώς πρόκειται για μια καίρια θέση που όπως ανέφερε μπορεί να παίξει κομβικής σημασίας ρόλο στην πορεία της χώρας (διαβάστε εδώ τη σχετική είδηση)
Η ονοματολογία όμως ειδικά για το υπουργείο Οικονομικών συνεχίζεται.
Τα σενάρια δίνουν και παίρνουν. Κατά πολλούς από τους επικρατέστερους να καταλάβουν τη θέση του υπουργού Οικονομικών θεωρείται από πολλούς ο Χρήστος Σταικούρας, νυν Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών και πρόσωπο, που απολαμβάνει της πλήρους εμπιστοσύνης του Μεγάρου Μαξίμου, ενώ και ο Νίκος Δένδιας, πρόσωπο που εκτιμά ιδιαίτερα ο Αντώνης Σαμαράς εξακολουθεί να “παίζει”, ενώ σενάρια συντηρούν ακόμη στην επιφάνεια το όνομα του Χρύσανθου Λαζαρίδη.

Όλα τα ονόματα που “παίζουν” για τα υπουργεία

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, αμετακίνητοι φέρονται οι Δημήτρης Αβραμόπουλος, Όλγα Κεφαλογιάννη, Γιάννης Μανιάτης, Μιχάλης Χρυσοχοίδης, Φώφη Γεννηματά, ενώ φαίνεται πως την ύστατη ώρα “διιασώζεται” ο Χαράλαμπος Αθανασίου, που μέχρι πρότινος φερόταν να εγκαταλείπει το κυβερνητικό σχήμα.

Εντός κυβέρνησης, αλλά άγνωστο ακόμη σε ποιο πόστο φέρονται οι Κυριάκος Μητσοτάκης, Νίκος Δένδιας και Γιάννης Μιχελάκης, ενώ ασαφές παραμένει τι θα γίνει με τους Άδωνι Γεωργιάδη, Πάνο Παναγιωτόπουλο και Μιλτιάδη Βαρβιτσίωτη. Κοντά στην έξοδο από το κυβερνητικό σχήμα φέρονται οι Αθανάσιος Τσαυτάρης και Γιάννης Βρούτσης, ενώ δεν θα παραμείνει στο Υπουργείο Ανάπτυξης ο Κωστής Χατζηδάκης, που φλερτάρει με τη θέση του Έλληνα επιτρόπου, έχοντας, πάντως, να αντιμετωπίζει ισχυρό ανταγωνισμό από τις κυρίες Μπακογιάννη και Δαμανάκη.

Προβάρουν υπουργικό κοστούμι οι Μάκης Βορίδης, τον οποίο οι σχετικές πληροφορίες φέρουν διάδοχο του Κωστή Χατζηδάκη στον 7ο όροφο της Οδού Νίκης, Ανδρέας Λοβέρδος, που φέρεται να διαδέχεται τον Αθανάσιο Τσαυτάρη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Άννα Ασημακοπούλου, της οποίας οι επικοινωνιακές επιδόσεις έχουν εκτιμηθεί δεόντως από το Μέγαρο Μαξίμου.

Άρης Σπηλιωτόπουλος και Γιώργος Κουμουτσάκος είναι δύο γαλάζια στελέχη τα οποία οι πληροφορίες φέρουν να βρίσκονται στον προθάλαμο του κυβερνητικού σχήματος ενώ από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ ο Πάρις Κουυκουλόπουλος ακούγεται έντονα για το Υπουργείο Εσωτερικών, ενώ θέση στο κυβερνητικό σχήμα διεκδικεί με πολλές αξιώσεις και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Προς αξιοποίηση φέρονται και οι Κυριάκος Πιερακκάκης, Συλβάνα Ράπτη και Παντελής Καψής.

Διαβάστε επίσης:

Καραμανλής – Σαμαράς σε τετ α τετ συνάντηση μετά από 7 μήνες

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε