Τετάρτη, 1 Μαΐ
21oC Αθήνα

Βουλευτής Χρυσής Αυγής: Αλλες τάξεις για τα Ελληνόπουλα κι άλλες για τα παιδιά μεταναστών!

Βουλευτής Χρυσής Αυγής: Αλλες τάξεις για τα Ελληνόπουλα κι άλλες για τα παιδιά μεταναστών!

Προκαλεί εκ νέου η Χρυσή Αυγή. Ο βουλευτής του κόμματος του Νίκου Μιχαλολιάκου πρότεινε να υπάρχουν διαφορετικές τάξεις για τα Ελληνόπουλα και άλλες για τους αλλοδαπούς μαθητές.

Αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση του υφυπουργού Παιδείας Θ. Παπαθεοδώρου και όχι μόνο…

Το περιστατικό έγινε κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου «Αρχή Διασφάλισης της Ποιότητας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (Α.ΔΙ.Π.Π.Δ.Ε.)».

«Τι δουλειά έχουν τα παιδιά των μεταναστών σε ελληνικά σχολεία; Μπαίνουμε σε τάξεις και βλέπουμε μόνο ξένα παιδιά. Αυτό είναι απαράδεκτο. Να υπάρξουν διαφορετικές τάξεις για Έλληνες και αλλοδαπούς μαθητές», είπε ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος βουλευτής της Χρυσής Αυγής.

 «Αυτός ο διαχωρισμός κύριοι της Χρυσής Αυγής είναι φασιστικός», απάντησε ο Θ. Παπαθεωδώρου.

«Έλληνες είναι οι μετέχοντες της Ελληνικής Παιδείας», έσπευσε να συμπληρώσει ο Πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων Γ. Καλατζής χρησιμοποιώντας την ρήση του Ισοκράτη.

«Τοις βαρβάροις ειλωτεύειν», ανταπάντησε με μια άλλη ρήση του Ισοκράτη ο κ. Ματθαιόπουλος και αποχώρησε από την αίθουσα της Επιτροπής.

Τον λόγο πήρε τέλος η Μαρία Ρεπούση από την ΔΗΜΑΡ: “Αντί να βγάζετε κορόνες πατριδοκαπηλίας, καθίστε να διαβάσετε κανένα νομοσχέδιο. Η δημοκρατία έχει κανόνες, αν δεν σας αρέσει να πάτε να ζήσετε στη ζούγκλα.”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο φίλος της κόρης του Μιχαλολιάκου και ο άνεργος βουλευτής που παραιτήθηκε λόγω φόρτου εργασίας

Εισαγγελέας για τις κάμερες της Χρυσής Αυγής στην παραλιακή

 

Σαμαράς: Συγκοινωνούντα δοχεία ακροαριστεροί και ακροδεξιοί

Κασιδιάρης: Ο Τσίπρας και όλος ο ΣΥΡΙΖΑ αποφυλάκισαν έναν τρομοκράτη

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε