Σάββατο, 18 Μαΐ
17oC Αθήνα

ΥΠΕΞ: Θα ζητήσουμε εξηγήσεις για τις παρακολουθήσεις

ΥΠΕΞ: Θα ζητήσουμε εξηγήσεις για τις παρακολουθήσεις

Μετά τις αποκαλύψεις διεθνών ΜΜΕ πως η Ελλάδα είναι ανάμεσα στις χώρες που παρακολουθούσαν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, το υπουργείο Εξωτερικών θα ζητήσει διευκρινίσεις.

Η Ελλάδα αδυνατεί να κατανοήσει πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με παρακολουθήσεις, μεταξύ άλλων, και ελληνικών διπλωματικών αποστολών από Υπηρεσίες φίλης και συμμαχικής χώρας ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Κ. Κούτρας σημειώνοντας μάλιστα ότι αναλόγως των αποτελεσμάτων της διερεύνησης από τις ελληνικές υπηρεσίες, «θα ζητηθούν οι αναγκαίες διευκρινίσεις».

Συγκεκριμένα, και απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σε ό,τι αφορά δημοσιογραφικές πληροφορίες σχετικά με παρακολουθήσεις, μεταξύ άλλων, και ελληνικών Διπλωματικών Αρχών στο εξωτερικό, ο κ. Κούτρας υπογράμμισε ότι η Ελλάδα σέβεται απολύτως τις προβλέψεις του Διεθνούς Δικαίου που διέπουν το καθεστώς λειτουργίας των Διπλωματικών και Προξενικών Αρχών.

«Για το λόγο αυτό, αδυνατεί να κατανοήσει πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με παρακολουθήσεις, μεταξύ άλλων, και ελληνικών διπλωματικών αποστολών από Υπηρεσίες φίλης και συμμαχικής χώρας», είπε.

Σημείωσε μάλιστα ότι «το περιεχόμενο των εν λόγω δημοσιογραφικών αναφορών, η διερεύνηση των οποίων έχει ήδη ξεκινήσει από τις αρμόδιες ελληνικές Υπηρεσίες, θα εξετασθεί με προσοχή». Εξυπακούεται πρόσθεσε ο κ. Κούτρας, «ότι, αναλόγως θα ζητηθούν και οι αναγκαίες διευκρινίσεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παιχνίδια κατασκόπων! Αυτοί είναι κωδικοί παρακολούθησης από την NSA – Powell, Klondyke για την Ελλάδα

«Ξεγυμνώνει» τις ΗΠΑ ο Σνόουντεν! Και η Ελλάδα στη νέα λίστα με τις 38 χώρες που παρακολουθούνταν από την NSA

Οργή κατά ΗΠΑ: Εξηγήσεις για τις παρακολουθήσεις ζητούν οι Ευρωπαίοι

Νέες αποκαλύψεις για τις υποκλοπές υπόσχεται ο πρώην πράκτορας της CIA

Γενέθλια στο υπουργικό… γραφείο (ΦΩΤΟ)

Άδωνις: Αν χρειαστεί θα κλείσω νοσοκομεία

Νέα λίστα με Έλληνες καταθέτες έρχεται από το Λουξεμβούργο – Το Σεπτέμβριο στην Ελλάδα η «λίστα Γιούνκερ»

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε