Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Άδεια τα εκλογικά περίπτερα – Από τη γιορτή… στην απαξίωση – Οι Αθηναίοι γυρνούν την πλάτη στα κόμματα – Φωτογραφίες

Άδεια τα εκλογικά περίπτερα – Από τη γιορτή… στην απαξίωση – Οι Αθηναίοι γυρνούν την πλάτη στα κόμματα – Φωτογραφίες

Διακοσμητικό ρόλο επιτελούν πλέον τα προεκλογικά περίπτερα των κομμάτων στο κέντρο της Αθήνας με τους πολίτες να περνούν και να μην πλησιάζουν ενώ ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.

Η ζέστη παραμένει στο κέντρο της πρωτεύουσας και ελάχιστοι ηλικιωμένοι επέλεξαν τα κιόσκια του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας προκειμένου να δουν τηλεόραση και να απολαύσουν τη δροσιά δίνοντας ζωή στα στρατηγεία των δύο κομμάτων που διεκδικούν την εξουσία.

Όσο τα δημοσκοπικά ποσοστά πέφτουν, μειώνεται και ο κόσμος, καθώς ελάχιστα μέτρα απο την πλατεία Κλαυθμώνος και το Σύνταγμα στο προεκλογικό περίπτερο του ΠΑΣΟΚ στην Κοραή και σε αυτό της Λαϊκής Ενότητας στα Προπύλαια το μόνο που μένει να θυμίζει τις μεγάλες εκλογικές αναμετρήσεις της Μεταπολίτευσης είναι τα τραγούδια του Λοΐζου και του Θεοδωράκη.

Στην πλατεία Ειρήνης το νοβοπάν κιόσκι του Ποταμιού μπέρδεψε ακόμη και τους τουρίστες που το φωτογράφιζαν ως …εικαστικό έργο του ιστορικού κέντρου.

Δείτε φωτογραφίες από το σχετικά κοντινό παρελθόν. Τότε που η ζωή μας θύμιζε “φούσκα”. Οι δρόμοι έξω από τα εκλογικά περίπτερα των κομμάτων ήταν ασφυκτικά γεμάτοι. Πολιτευτές και απλοί πολίτες “γιόρταζαν”  καθημερινά. Οι εκλογικές αναμετρήσεις, τότε, είχαν ένα και μοναδικό δίλημμα. Νέα Δημοκρατία ή ΠΑΣΟΚ.
Μέχρι που αυτή η “φούσκα”… έσκασε. Μέχρι που ανέλαβε… δράση η Αριστερά. Και κάπως έτσι το γιορτινό κλίμα διαδέχτηκαν τα μνημόνια και η απαξίωση. 
Και ο κόσμος δεν επισκέπτεται τα εκλογικά περίπτερα ούτε για να αγοράσει… τσίχλες.

 


Το 2004 κόσμος επισκεπτόταν μέχρι και το εκλογικό περίπτερο του ΔΗΚΚΙ, ακόμη και με βροχή!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε