Σάββατο, 27 Απρ.
24oC Αθήνα

Άδωνις Γεωργιάδης: «Επίδομα 534 ευρώ για 3 μήνες στους εργαζόμενους σε πυρόπληκτες επιχειρήσεις»

Άδωνις Γεωργιάδης: «Επίδομα 534 ευρώ για 3 μήνες στους εργαζόμενους σε πυρόπληκτες επιχειρήσεις»

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι η κυβέρνηση στέκεται δίπλα σε όσους επλήγησαν από τις φωτιές και επισήμανε ότι οι εργαζόμενοι σε πυρόπληκτες επιχειρήσεις θα πάρουν επίδομα 534 ευρώ για 3 μήνες.

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνις Γεωργιάδης υπενθύμισε μιλώντας σήμερα (24.7.2023) ότι στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που έχει κατατεθεί στη Βουλή υπάρχει τροπολογία για επίδομα στους εργαζόμενους επιχειρήσεων που επλήγησαν από τις φωτές.

«Οι επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από πυρκαγιές και δεν είναι δυνάμενες να λειτουργήσουν όπως πριν, μπορούν να βάζουν σε αναστολή τους εργαζομένους τους έως τρεις μήνες οι εργαζόμενοι 534 ευρώ το μήνα έκτακτο επίδομα από το κράτος», ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Έκλεισε διακοπές στη Ρόδο

Ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε μιλώντας για τις φωτιές ότι η κυβέρνηση δεν θα αφήσει κανέναν αβοήθητο και όλά θα φτιαχτούν, ενώ έκανε ειδική αναφορά στη Ρόδο, τόνισε ότι το νησί που καίγεται εδώ και μέρες και έχει δεχθεί τεράστιο πλήγμα στον τουρισμό πρέπει να στηριχθεί.

 

Μάλιστα ο υπουργός αποκάλυψε ότι θα στηρίξει τουριστικά τη Ρόδο πρώτος απ’ όλους εκείνος, καθώς έκλεισε να πάει διακοπές στο νησί.

«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση το κράτος να αφήσει κανέναν αβοήθητο. Όλα όσα καταστράφηκαν, όλα θα φτιαχτούν. Εγώ, για τον εαυτό μου και την οικογένεια μου έκλεισα ήδη διακοπές στη Ρόδο και τη Ρόδο θα τη στηρίξουμε. Δε θα αφήσουμε τη Ρόδο να πάθει ζημιά πραγματική από αυτή την πυρκαγιά. Θα πάμε φέτος όλοι στη Ρόδο για να δείξουμε ότι το νησί μας παραμένει πάρα πολύ όμορφο και το τουριστικό του προϊόν παραμένει πάρα πολύ ισχυρό».

Σε ερώτηση για το εάν μπορεί να επηρεαστούν και τα κριτήρια για τον Κοινωνικό Τουρισμό, προκειμένου να πάει περισσότερος κόσμος στη Ρόδο, ο υπουργός είπε: «Θα δούμε πώς θα πάει η σεζόν από εδώ και μπρος. Εκτιμώ ότι οι Ροδίτες θα κάνουν αυτά που πρέπει και σύντομα η εικόνα αυτή της πυρκαγιάς θα αναστραφεί».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις