Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Άδωνις Γεωργιάδης: «Με ευθύνη Τσίπρα η τοξικότητα Πολάκη διαχέεται στην κοινωνία»

Άδωνις Γεωργιάδης: «Με ευθύνη Τσίπρα η τοξικότητα Πολάκη διαχέεται στην κοινωνία»

Για τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον κορονοϊό μίλησε ο Αδωνις Γεωργιάδης, ενώ αναφέρθηκε για άλλη μια φορά στον Παύλο Πολάκη.

Ο Αδωνις Γεωργιάδης έκανε λόγο για εξαιρετικά στοχευμένα και λελογισμένα μέτρα μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Δεν πάμε σε ένα νέο γενικό μπαράζ μέτρων στήριξης. Τα μέτρα θα ειναι εξαιρετικά στοχευμένα και λελογισμένα» ανέφερε συγκεκριμένα σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. «Αφού μετρήσουμε το φαινόμενο, αφού κλείσει η περίοδος των μέτρων – αν π.χ. μπορέσουμε να άρουμε τα μέτρα στις 16 Ιανουαρίου – όπως είχαμε προαναγγείλει – θα καλύψουμε σε αυτές τις επιχειρήσεις που αποδεδειγμένα έχουν πληγεί από τα μέτρα αυτό που πρέπει να καλύψουμε» πρόσθεσε.

Επισήμανε παράλληλα πως «δεν πρόκειται να αφήσουμε κανέναν μόνο του στην κρίση, όπως δεν το έχουμε κάνει από την πρώτη μέρα». «Δεν χρειάζεται ανησυχία. Όλοι οι αρμόδιοι υπουργοί είμαστε από πάνω, επεξεργαζόμενοι σενάρια αναλόγως της ζημίας και των ΚΑΔ. Προφανώς υπάρχουν κλάδοι όπως τα νυχτερινά κέντρα που έχουν πάθει μεγάλη ζημιά, υπάρχουν κλάδοι που έχουν μείωση τζίρου άνω του 50%» συνέχισε ο κ. Γεωργιάδης, συμπληρώνοντας πως θα υπάρξει για τις περιπτώσεις αυτές στήριξη «και μέσω του ΕΣΠΑ και μέσω του κρατικού προϋπολογισμού λελογισμένα».

Όπως ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης, «το 2022 είναι ένα έτος που πρέπει να μαζέψουμε το έλλειμμα, άρα η διαχείριση των δημοσίων οικονομικών μας πρέπει να είναι σωστή. Θα είμαστε από πάνω σε όσους έχουν υποστεί ζημία από τα μέτρα για την Όμικρον. Από την άλλη αυτό θα γίνει με τρόπο ώστε να μην προκληθεί ανησυχία στις αγορές, ούτε εκτροχιασμός» σημείωσε.

Με αφορμή την επίθεση του Παύλου Πολάκη στον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη για την αναμονή της μητέρας του στο νοσοκομείο, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως πρέπει να απασχολήσει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, διότι εάν σε μια κοινωνία αφήσεις αχαλίνωτο τον βόθρο, στο τέλος μολύνει και το καθαρό νερό.

Ειδικά για τον κ. Πολάκη είπε πως έβρισε τον Θάνο Πλεύρη «που δεν πέρασε η μάνα του από την ουρά», ενώ μόνος του αποκάλυψε ότι «δεν την πήγε να κάνει την τρίτη δόση των εμβολίων».

«Αυτός έχει αφήσει τη μάνα του χωρίς τρίτη δόση και βρίζει εμάς», «μιλάμε για φοβερά πράγματα», ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και επανέλαβε πως δυστυχώς με ευθύνη Τσίπρα αυτή η τοξικότητα διαχέεται στην ελληνική κοινωνία.


 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις