Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Άδωνις Γεωργιάδης: Ρεβεγιόν με όσα άτομα έχει η κάθε οικογένεια

Άδωνις Γεωργιάδης: Ρεβεγιόν με όσα άτομα έχει η κάθε οικογένεια

Σύσταση προς τους πολίτες να κάνουν Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά μόνο με τα μέλη της οικογένειάς τους απηύθυνε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε πως « η σύστασή μας είναι να κάνουμε ρεβεγιόν με τα άτομα που είμαστε μέσα στο σπίτι μας και όχι να μαζευτούμε όλοι μαζί» επισημαίνοντας πως πρέπει να πειθαρχήσουμε για να μη θέσουμε σε κίνδυνο την υγεία μας και του χρόνου να μπορέσουμε όλοι μαζί να γιορτάσουμε.

«Πρόστιμο στις επιχειρήσεις που δεν επιστρέφουν άμεσα χρήματα»

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στην πολιτική κάποιων επειχειρήσεων που λειτουργούν ηλεκτρονικά, και οι οποίες αναφέρουν στις πελάτες τους πως αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το προϊόν και θέλουν επιστροφή χρημάτων η αλλαγή προϊόντος, αυτό θα γίνει… όταν ανοίξουν.

Ο κ. Γεωργιάδης ήταν ξεκάθαρος λέγοντας πως η επιστροφή χρημάτων θα είναι άμεση, και πως όποια επιχείρηση δεν το εφαρμόζει θα δεχτεί πρόστιμο.

Κι αυτό όπως είπε επειδή ο κόσμος πρέπει να ενθαρρυνθεί για να παραγγείλει και να αγοράσει, και όχι να “κομπιάσει” με τη συγκεκριμένη πολιτική.

Σχετικά με το σταδιακό η όχι άνοιγμα του λιανεμπορίου, ανέφερε πως όλα θα επανεξεταστούν την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου.

«Δεν είναι εύκολο να παραγγείλουμε μόνοι μας εμβόλια»

Για τα εμβόλια ανέφερε ότι θα ήταν «τραγικό σφάλμα» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να μην πάρουν οι χώρες τα εμβόλια που πρέπει και τόνισε «ελπίζω ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα βρει την λύση». Παράλληλα, απαντώντας σε ερώτηση για το αν η Ελλάδα θα μπορούσε να παραγγείλει μόνη της εμβόλια, όπως η Γερμανία, απάντησε πως «αυτό δεν είναι εύκολο να γίνει».

Αποκάλυψε ότι σήμερα θα γίνει τηλεδιάσκεψη για τα χιονοδρομικά κέντρα, τα οποία, όπως είπε «έχουν πάθει πολύ μεγάλη ζημία».

Τόνισε ότι δεν υπάρχει απόφαση για παράταση του lockdown προς το παρόν και επεσήμανε απαντώντας σε σχετική ερώτηση ότι «τα χρέη είναι σε αναστολή. Όταν τελειώσει η πανδημία θα δούμε τον λογαριασμό και τότε θα ανοίξει η συζήτηση για τα μέτρα».

 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις