Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Στις 15 Ιουνίου το άνοιγμα των εσωτερικών χώρων τα καταστήματα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Για τις 15 Ιουνίου προσανατολίζεται το άνοιγμα των εσωτερικών χώρων στα καταστήματα, σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Γεωργιάδης είπε πως “ο στόχος του υπουργείου Ανάπτυξης είναι να δώσει την ευκαιρία σε όλους τους επιχειρηματίες εστίασης να λειτουργήσουν με τους υγειονομικούς κανόνες και υπάρχουν καταστήματα εστίασης που δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς τους εσωτερικούς χώρους”.

Ο ίδιος ανέφερε ότι το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων έχει ζητήσει να ανοίξουν και οι εσωτερικοί χώροι στα καταστήματα εστίασης έως τις 15 Ιουνίου και όπως εξήγησε, ετοιμάζονται τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα τεθούν υπόψη της αρμόδιας επιτροπής.

click4more: Economist: “Απαγορευτικό” το ενδεχόμενο νέων lockdown – Τρομακτικό τίμημα για την οικονομία

Στη συνέχεια ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι θα υπάρξουν φορολογικές ελαφρύνσεις για τους ιδιοκτήτες ακινήτων ενώ εκτίμησε ότι η ύφεση θα είναι μικρότερη του αναμενομένου και η ανάκαμψη ταχύτερη του αναμενομένου.

Για την επιστρεπτέα προκαταβολή είπε πως θα συμπεριλαμβάνεται και ο τζίρος του Απριλίου, οπότε θα μπορούν να ενταχθούν περισσότερες επιχειρήσεις.

Σχετικά με το ζήτημα αν υπήρξαν ξένες δυνάμεις σε ελληνικό έδαφος ο κ. Γεωργιάδης απάντησε πως «ουδέποτε πάτησαν οι Τούρκοι σε ελληνικό έδαφος» και πως η δήλωση Δένδια διαστρεβλώθηκε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Πυρά» Γεωργιάδη σε Σαλμά: Είστε άσχετος ή εκπρόσωπος συγκεκριμένης εταιρείας, σε λίγο θα έρθει και η αγωγή
Ο υπουργός Υγείας κατηγόρησε τον ανεξάρτητο βουλευτή ότι υιοθετεί επιχειρήματα εταιρείας που αποκλείστηκε από τον διαγωνισμό για τα νοσοκομειακά απόβλητα
Γεωργιάδης και Σαλμάς
Υπουργείο Οικονομικών κατά Ανδρουλάκη για ιδιωτικό χρέος και funds: Με τον Τσίπρα μοιράζουν ανέξοδες υποσχέσεις
Σκληρή απάντηση στις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για πρώτη κατοικία, «κόκκινα» δάνεια και servicers – «Η πραγματικότητα δεν αλλάζει επειδή αλλάζει ο αφηγητής», επισημαίνουν από την κυβέρνηση
Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ
Παύλος Πολάκης: Ανακοινώθηκε και επίσημα στην Βουλή η διαγραφή του από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ    
Η αποπομπή του βουλευτή Χανίων ανοίγει νέο μέτωπο στην Κουμουνδούρου ενώ δεν αποκλείεται η ανακοίνωση του κόμματος Τσίπρας να λειτουργήσει ως επιταχυντής για τις ανακατατάξεις στον χώρο της Κεντροαριστεράς
Φάμελλος και Πολάκης