Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: «Στο επόμενο 10ημερο θα προκηρυχθούν οι θέσεις παθολόγων στην Κω σύμφωνα με τη νέα ΚΥΑ για τις άγονες περιοχές»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας για τα όσα ισχύουν με τη νέα ΚΥΑ για τις άγονες γραμμές, τόνισε ότι μέσα στον Σεπτέμβριο θα προκηρυχτούν και οι τέσσερις θέσεις παθολόγων για το νοσοκομείο της Κω.

Ο υπουργός Υγείας βρέθηκε σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ και μίλησε για την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που θα αφορά τα κίνητρα που δίνονται στους γιατρούς για να υπηρετήσουν στις άγονες περιοχές. Ο Άδωνις Γεωργίαδης είπε: «Στόχος είναι, μέσα στο επόμενο δεκαήμερο, να έχει βγει η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τα κίνητρα για τις άγονες περιοχές, μετά τον σχετικό νόμο που ψηφίσαμε στη Βουλή, στα τέλη Ιουλίου».

Και πρόσθεσε: «Με τα κίνητρα αυτά, ένας γιατρός που πηγαίνει σε μια άγονη περιοχή -στην οποία έχουμε κάνει επαναλαμβανόμενες προκηρύξεις και είναι άγονες-, θα λαμβάνει τον χρόνο 7.200 ευρώ επιπλέον στον μισθό του, επιπλέον χρήματα στην εφημερία, δωρεάν κατοικία από τον Δήμο και άλλα. Πιστεύω ότι με τα νέα κίνητρα που θεσπίσαμε, θα κάνουμε αμέσως προκηρύξεις. Παραδείγματος χάρη στην Κω, μέσα στον Σεπτέμβριο, θα προκηρύξουμε και τις τέσσερις θέσεις παθολόγων και πιστεύω θα λύσουμε συνολικά το πρόβλημα».

Για το έλλειμμα ανθρώπινου δυναμικού στο ΕΣΥ ο υπουργός Υγείας παραδέχθηκε ότι οι γιατροί και οι νοσηλευτές υποαμοίβονται και επισήμανε: «Το σύστημα μένει όρθιο και χάρη στο μεγάλο πατριωτισμό και επαγγελματισμό των γιατρών -και θέλω να τους ευχαριστήσω πάρα πολύ για αυτό- και του λοιπού προσωπικού του ΕΣΥ.

Είναι μία δύσκολη περίοδος αυτή για όλα τα Εθνικά Συστήματα Υγείας της Ευρώπης. Το έλλειμμα ανθρώπινου δυναμικού είναι το νούμερο ένα πρόβλημα».

Ο κ. Γεωργιάδης εκτίμησε πως η μεγαλύτερη ταλαιπωρία στο ΕΣΥ είναι οι πολύ μεγάλες αναμονές στην εφημερία στα μεγάλα νοσοκομεία. «Είναι πραγματικά απαράδεκτο κάποιος να περιμένει σε ένα νοσοκομείο δέκα ώρες για να μπορέσει να μάθει αν θα χρειαστεί νοσηλεία ή όχι. Το Υπουργείο Υγείας και εγώ προσωπικά πρέπει να επικεντρωθούμε όσο μπορούμε περισσότερο για να μειώσουμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό αυτή την αναμονή. Δεσμεύομαι ως υπουργός Υγείας ότι θα βάλω τα δυνατά μου για να μειωθεί η ταλαιπωρία τους σε αυτές τις αναμονές, που πράγματι σήμερα είναι μεγάλη», είπε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κακλαμάνης σε Κωνσταντοπούλου στη Βουλή: «Δίνετε ασίστ στον πρωθυπουργό και βάζει τρίποντα»
«Κυρία Κωνσταντοπούλου, κάνατε ουρά σας την αντιπολίτευση και ο κύριος Ανδρουλάκης σπεύδει να ακολουθήσει κάθε πρωτοβουλία σας», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας
Νικήτας Κακλαμάνης και Ζωή Κωνσταντοπούλου
Αποστάσεις Δένδια για το Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη: «Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως μέσο έκφρασης πολιτικών επιδιώξεων»
«Είναι ένα διαχρονικό σύμβολο των Εθνικών Αγώνων που πρέπει να το αποστειρώσουμε από την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα» τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας
Ο Νίκος Δένδιας 32