Πολιτική

Άδραξε το… κόμμα: Ο Βαρουφάκης παρουσιάζει το DiEM25 στο Βερολίνο

Το είπε και θα το κάνει το κόμμα ο Γιάνης Βαρουφάκης. Και όχι μόνο θα το κάνει, αλλά θα ανακοινώσει και την ίδρυσή του από το Βερολίνο. Πότε; Στις 9 Φεβρουαρίου με το καλό.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τα σχέδια του πρώην υπουργού Οικονομικών “αποκαλύπτει” το politico.eu, επικαλούμενο γερμανικά ΜΜΕ. Το όνομα αυτού; Democracy in Europe Movement 2025 ή κατά συντομογραφία DiEM25. Το κίνημα για τη Δημοκρατία στην Ευρώπη λοιπόν, θα είναι ένα κόμμα αριστερό και φιλοευρωπαϊκό και θα ανακοινωθεί σε θέατρο του Βερολίνου.

Στόχος του νέου κόμματος θα είναι να βάλει τέλος στον κατακερματισμό της Ευρώπης, αναφέρουν τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης. Ο ίδιος ο Γιάνης Βαρουφάκης ανακοίνωσε πριν μερικές μέρες την πρόθεσή του να δημιουργήσει ένα πανευρωπαϊκό κίνημα.

Όπως έχει πει στόχος του είναι μια τρίτη εναλλακτική ανάμεσα στο «κουκούλι των εθνικών κρατών» και των «αντιδημοκρατικών δομών» των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων.

Όσο για το τι σημαίνει το 2025; Μάλλον θα το απαντήσει ο ίδιος ο Γιάνης Βαρουφάκης στις 9 Φεβρουαρίου στο Βερολίνο…

Πηγή: politico.eu

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παύλος Μαρινάκης: Ο Αντώνης Σαμαράς θα κριθεί από τις εκλογές – Στερείται λογικής η ταύτιση Μητσοτάκη με Τσίπρα
Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος την Πέμπτη ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει τους αντικαταστάτες του Κωνσταντίνου Κυρανάκη στο υπουργείο Μεταφορών και του αείμνηστου Νίκου Ταγαρά στο υπουργείο Περιβάλλοντος
Ο Παύλος Μαρινάκης
Γιώργος Σουφλιάς: Ο σαρακατσάνος πολιτικός και παραλίγο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας που άφησε ανεξίτηλο στίγμα στη μεταπολίτευση
Ο Γιώργος Σουφλιάς, ένα από τα ιστορικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και της μεταπολιτευτικής πολιτικής σκηνής, «έφυγε» σε ηλικία 85 ετών από τη ζωή
Γιώργος Σουφλιάς 5
Κυριάκος Μητσοτάκης για Γιώργο Σουφλιά: Άφησε το δικό του αποτύπωμα στη σύγχρονη ιστορία της χώρας
«Εργάστηκε για την ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας, έδωσε πνοή στα μεγάλα δημόσια έργα και τις κρίσιμες υποδομές, ενώ προώθησε τολμηρές αλλαγές στον χώρο της Παιδείας»
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης